Správa železnic: Opravenou nádražní budovu v Teplicích ozdobily palmy

07.08.2024 10:22 | Tisková zpráva

Severočeské Teplice se mohou pyšnit tím, že jako jediné lázeňské město v republice mají svou botanickou zahradu. Její ředitel Petr Šíla přišel s myšlenkou zvelebit a pozvednout lázeňský život ve městě rozmístěním květináčů s palmami. Několik jich zamířilo také na zdejší nádraží.

Správa železnic: Opravenou nádražní budovu v Teplicích ozdobily palmy
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

„Nevycházeli jsme ovšem z ničeho nového, protože již v minulosti byly palmy na nástupišti teplického nádraží přítomny. Avšak z této tradice sešlo a my jako botanická zahrada jsme ji obnovili,“ říká Petr Šíla. O palmy na nádraží budou pečovat naši kolegové ze Správy železnic.

Jedná se o palmy druhu trachykarpus žíněný (Trachycarpus fortunei). Ty pocházejí ze střední a severovýchodní Číny a jsou to jedny z mála mrazuvzdorných a velmi odolných palem. Na zimu se ale budou muset schovávat do bezmrazé místnosti.

Zálivku palem zajišťují pracovníci Správy železnic. Zpravidla jednou týdně dochází na kontrolu pracovník botanické zahrady, který zkontroluje, zdali je všechno v pořádku a palmy něco nepotřebují. Určitě stojí za to dodat, že palmy a teplické nádraží jsou součástí soutěže o pobyt pro dvě osoby v Lázních Teplice v rámci akce nazvané Labyrint Teplic a ráj rostlin.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Zuzana Moravčíková byl položen dotaz

Máte zkušenosti na post hejtmanky?

Dobrý den, dočetla jsem se, že jste v zastupitelstvu KH a ještě v opozici, takže komunálem jste neprolezla. Nelíbilo se mi, že osočujete lídra za ČSSD Řiháka- je určitě lepší než vy. Jde vám o sebe nebo o ČSSD? Kdyby vám šlo o stranu, tak se přeci chováte jako politik a nepoškozujete stranu vašimi v...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Protipovodňový a ekologický projekt dokončily Lesy ČR na Frýdeckomístecku

22:03 Protipovodňový a ekologický projekt dokončily Lesy ČR na Frýdeckomístecku

Protipovodňové opatření na toku Hluchová v intravilánu obce Bystřice na Frýdeckomístecku dokončily L…