Správa železnic: Opravenou nádražní budovu v Teplicích ozdobily palmy

07.08.2024 10:22 | Tisková zpráva

Severočeské Teplice se mohou pyšnit tím, že jako jediné lázeňské město v republice mají svou botanickou zahradu. Její ředitel Petr Šíla přišel s myšlenkou zvelebit a pozvednout lázeňský život ve městě rozmístěním květináčů s palmami. Několik jich zamířilo také na zdejší nádraží.

Správa železnic: Opravenou nádražní budovu v Teplicích ozdobily palmy
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

„Nevycházeli jsme ovšem z ničeho nového, protože již v minulosti byly palmy na nástupišti teplického nádraží přítomny. Avšak z této tradice sešlo a my jako botanická zahrada jsme ji obnovili,“ říká Petr Šíla. O palmy na nádraží budou pečovat naši kolegové ze Správy železnic.

Jedná se o palmy druhu trachykarpus žíněný (Trachycarpus fortunei). Ty pocházejí ze střední a severovýchodní Číny a jsou to jedny z mála mrazuvzdorných a velmi odolných palem. Na zimu se ale budou muset schovávat do bezmrazé místnosti.

Zálivku palem zajišťují pracovníci Správy železnic. Zpravidla jednou týdně dochází na kontrolu pracovník botanické zahrady, který zkontroluje, zdali je všechno v pořádku a palmy něco nepotřebují. Určitě stojí za to dodat, že palmy a teplické nádraží jsou součástí soutěže o pobyt pro dvě osoby v Lázních Teplice v rámci akce nazvané Labyrint Teplic a ráj rostlin.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Paní poslankyně dotaz na vás zněl následovně. "Kdo ustanovil, že budou mít poslanci prázdniny."

Na to jste neodpověděla, jen jste se ze široka rozepsala. Mám možnost sledovat dění v poslanecké sněmovně v televizi. Ve vašem textu je toto:"což je proto, že jednání PS probíhá za přítomnosti členů Vlády". Vládu velmi často ale na jednání sněmovny nevídám. O mnohých poslancích nemluvě. Jste asi sku...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Aktuální stav - Doručování důchodů a uzavřené provozovny kvůli povodním

7:05 Česká pošta: Aktuální stav - Doručování důchodů a uzavřené provozovny kvůli povodním

Česká pošta informuje o současném stavu svého provozu. Seznam uzavřených nebo již otevřených provozo…