Státní fond podpory investic spustil příjem žádostí do programu Dostupné nájemní bydlení

03.10.2024 7:31 | Tisková zpráva

Státní fond podpory investic (SFPI) spustil příjem žádostí do programu Dostupné nájemní bydlení. Obce, ale i další veřejní investoři, mohou požádat o finanční prostředky na vybudování dostupného nájemního bydlení. Připraveno je pro ně celkem 7 miliard Kč.

Státní fond podpory investic spustil příjem žádostí do programu Dostupné nájemní bydlení
Foto: SFPI
Popisek: Státní fond podpory investic

Žadatelé mohou získat podporu ve formě kombinace dotace a úvěru až do 90 % způsobilých výdajů. Maximální částka, kterou Fond může jednomu žadateli přispět, je 250 mil. Kč. O finanční podporu na výstavbu mohou žádat všechny právnické osoby včetně územních samosprávných celků, ale pokud půjde o koupi, tak tato možnost se týká pouze obcí, církví, neziskových organizací.

Cílem nového programu je podpořit vznik dostupného nájemního bydlení a postupně obnovit bytový fond ve vlastnictví obcí a dalších právnických osob. Jde o systémové řešení,“ říká ředitel Státního fondu podpory investic Daniel Ryšávka. „Vysoké náklady na bydlení se bohužel dotýkají valné většiny z nás, proto jsou podmínky programu nastaveny tak, aby je splnilo 80 % lidí v České republice, kteří nedisponují vlastním bydlením,“ dodává Ryšávka.

S přípravou na realizaci projektů potenciálním zájemcům pomůže i osm nově zřízených Regionálních center SFPI, která zajišťují podporu starostům a starostkám v regionech. Centra navíc spolupracují s širokou sítí externích specialistů. SFPI tak bude pro starostky a starosty také v programu Dostupné nájemní bydlení spolehlivým průvodcem a partnerem.

Podrobné informace o programu naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Aktuálně:

Zdá se mi to, nebo se ODS tak zalekla toho, že byste se spojil s ANO, že vám je údajně nabízeno být ministrem? A ještě k celé té kolizi ve vládě. Vy už jste řekl, že jste na premiéra žádný tlak nevyvíjel, ale jak si vysvětlit, že Fiala najednou tak otočil? Nemyslíte, že by bylo na místě to vysvětlit...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

HK ČR: Firmám vadí náročná administrativa při získávání zahraničních pracovníků

10:22 HK ČR: Firmám vadí náročná administrativa při získávání zahraničních pracovníků

Průzkum Komora uskutečnila v létě mezi svými členy a dalšími firmami zapojenými do Programu kvalifik…