Státní veterinární správa: Deset pravidel WHO k zabezpečování zdravotní nezávadnosti potravin

24.07.2019 7:32 | Zprávy

Stání veterinární správa (SVS) doporučuje k zabezpečení zdravotní nezávadnosti potravin dodržování 10 jednoduchých pravidel naformulovaných WHO. Pravidla jsou promyšleně a důkladně sestavená, a proto platí již řadu let bez výraznější změny.

Státní veterinární správa: Deset pravidel WHO k zabezpečování zdravotní nezávadnosti potravin
Foto: Státní veterinární správa
Popisek: Státní veterinární správa

1. Nakupovat a používat k přípravě pokrmů takové potraviny, které jsou zdravotně nezávadné

2. Zabezpečit dokonalé provaření či propečení potravin

3. Konzumovat jídlo ihned po uvaření

4. Po uvaření uchovávat potraviny velmi uvážlivě

5. Jednou uvařené potraviny je nutné před opětovnou konzumací důkladně ohřívat

6. Zabránit styku mezi syrovými a již uvařenými potravinami

7. Umývat si opakovaně ruce

8. Udržovat veškeré kuchyňské zařízení v bezvadné čistotě

9. Chránit potraviny před hmyzem, hlodavci a jinými zvířaty

10. Používat vždy pouze pitnou vodu

Více informací najdete v článku věnovanému deseti pravidlům WHO ZDE.

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Josef Bazala byl položen dotaz

Bečva

Dobrý den, rozumíte rozhodnutí soudu? Mně rozsudek hlava nebere. Přeci není normální, že soud řekne, ano stal se trestný čin, ale viníka nepotrestá. Jestli to je možné, není třeba změnit zákon?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha zahájí vypouštění plavebního kanálu Troja

10:17 MHMP: Praha zahájí vypouštění plavebního kanálu Troja

Stavba Definitivního uzávěru plavebního kanálu Troja vstoupila do své druhé fáze, při které je nutné…