ÚOHS: Podpora na výstavbu multifunkční haly v Brně schválena Evropskou komisí

16.07.2023 7:44 | Tisková zpráva

Evropská komise svým rozhodnutím schválila dne 13.7. 2023 podporu ve výši 204 milionů EUR na výstavbu multifunkční haly v Brně. Multifunkční hala bude sloužit pro kulturní, sportovní, veletržní a kongresové akce.

ÚOHS: Podpora na výstavbu multifunkční haly v Brně schválena Evropskou komisí
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Provozovatelem multifunkční haly Brno bude městská společnost ARENA BRNO a. s., ta bude zodpovědná za výstavbu areálu, která má být dokončena do konce roku 2025, a za provoz haly.  Podpora spočívá ve formě počátečních kapitálových injekcí města Brna, přímých grantů od Jihomoravského kraje a Národní sportovní agentury; roční kapitálové injekce města Brna a zvýhodněné půjčky.

Komise posuzovala toto opatření veřejné podpory podle čl. 107 odst. 3 písm. c) Smlouvy o fungování Evropské unie, který členským státům umožňuje za určitých podmínek podporovat rozvoj určitých hospodářských činností. Komise ve svém rozhodnutí uvedla , že podpora je nezbytná a vhodná k posílení sportovních a kulturních hospodářských činností přispívajících k hospodářskému rozvoji Jihomoravského kraje. Komise dále vyhodnotila, že podpora bude přiměřená, neboť bude omezena na nezbytné minimum a bude mít omezený dopad na hospodářskou soutěž a obchod mezi členskými státy. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 1 285

19:39 ČEZ číslo týdne: 1 285

1 285 pracovníků ČEZ už přispělo do mimořádné zaměstnanecké povodňové sbírky.