Úřad vlády: Výstava, připomínající 20 let ČR v EU, se stěhuje do zahrady Benešovy vily v Sezimově Ústí

14.08.2024 10:17 | Monitoring

Venkovní fotografická výstava, kterou připravil Úřad vlády k příležitosti 20. výročí vstupu České republiky do Evropské unie, se stěhuje z Prahy do Sezimova Ústí. Od úterý 20. srpna 2024 si ji tak až do konce září budou moci prohlédnout návštěvníci zahrady vily Hany a Edvarda Benešových, měsíčně jich je v průměru na dva tisíce.

Úřad vlády: Výstava, připomínající 20 let ČR v EU, se stěhuje do zahrady Benešovy vily v Sezimově Ústí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Úřadem vlády

Výstava připomíná momenty z doby nedávno minulé i hlubší historie mířící až za dvě dekády členství ČR v EU a je součástí celoročních oslav této události. „Výstavní panely sledují události od minulosti až do dnešních dní. Mapují přístupová jednání, vstup do NATO, referendum o vstupu i samotný vstup Česka do Evropské unie a do schengenského prostoru. Připomínají první krize i nová řešení, vypráví vývoj evropského společenství jako celku, zachycují první a druhé české předsednictví v Radě EU i oslavy našeho 20. výročí,“ uvedla vedoucí Úřadu vlády ČR Jana Kotalíková.

Výstava k příležitosti 20. výročí vstupu České republiky do Evropské unie (více ZDE) je připomínkou toho, co nám členství přineslo, a naopak čím Česká republika EU obohatila. Výstavu si původně od začátku července mohli prohlédnout návštěvníci sobotních Dnů otevřených dveří zahrady Strakovy akademie v Praze.

Nyní bude přístupná v zahradě vily Hany a Edvarda Benešových v Sezimově Ústí (více ZDE), která je otevřena šest dní v týdnu od úterý do neděle od 9 do 16 hodin. Od konce letošního června je prohlídková trasa ve vile nově rozšířena o nahlédnutí do apartmánu o dvou pokojích v patře jihozápadního křídla, které jsou spojeny se soukromým životem Hany Benešové. Expozice nese název V soukromí paní Hany a je k vidění do konce návštěvní sezóny, tedy do 30. září letošního roku. Návštěvníkům areálu vily je k dispozici audioprůvodce.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Hana Naiclerová, MBA byl položen dotaz

Korupce

Co jste jako poslankyně udělala proto, abyste zamezila korupci? Podle mě není voleb, kde by politici omezení korupce neslibovali a výsledek? Ke korupci dochází pořád, a to ve velkém.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ plánuje během 10 let nabrat 4 000 nových odborníků

13:28 ČEZ plánuje během 10 let nabrat 4 000 nových odborníků

Během následujících 10 let plánuje ČEZ nabrat přibližně 4 000 nových odborníků nejen s technickým vz…