Vězeňská služba: Vaříme seniorům

12.10.2024 7:14 | Tisková zpráva

V Domově seniorů Bílá Opava pomáhají po povodních odsouzení z opavské věznice. Nejen při likvidaci škod způsobených povodněmi, ale také vařením obědů pro klienty i personál.

Vězeňská služba: Vaříme seniorům
Foto: vscr.cz
Popisek: Vězeňská služba ČR - logo

Spolupráce mezi opavskou věznicí a domovem Bílá Opava začala ihned po zářijových povodních. Domov seniorů jimi byl významně zasažen a odsouzení muži z naší věznice byli těmi, kdo zde začal likvidovat rozsáhlé škody. Denně zde pomáhali a za téměř tři týdny již odvedli obrovský kus práce, bez něhož by se Bílá Opava s následky potýkala mnohem déle.

Mimo jiné jim velká voda vzala také kuchyň a veškeré zázemí, kde obvykle připravovali stravu pro své klienty i personál. Proto oslovili vedení naší věznice, zda by bylo v našich silách kapacitně zvládnout denní nárůst vaření obědů o 180 až 190 jídel více.

Pro věznici, která běžně vaří 400 jídel denně, je to nárůst citelný, ale zvládnout se dá, a proto nyní, zatím na dva měsíce, odsouzené ženy pod vedením zaměstnanců věznice připravují jídlo i domovu Bílá Opava.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Vláda vyplácí stamiliardy na Ukrajince

To tvrdí SPD včetně vás. Zajímalo by mě, zda lze přesně někde dohledat, kolik a za co vláda peníze Ukrajincům vyplácí? A chápu to dobře, že vy byste Ukrajincům nedali vůbec nic? A poskytly byste jim vůbec azyl? A jestli ano, tak jak by to fungovalo v praxi? Protože když by nedostali žádnou finanční ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Vaříme seniorům

7:14 Vězeňská služba: Vaříme seniorům

V Domově seniorů Bílá Opava pomáhají po povodních odsouzení z opavské věznice. Nejen při likvidaci š…