„Všichni členové VOC Znojmo dobrovolně přistoupili na dodržování velmi striktních pravidel při výrobě vín, která se týkají omezení zbytkového cukru ve víně, redukce hroznů na keři či zákazu zrání na kalech či barikování vín,“ vypočítává předseda František Koudela s tím, že díky jasně nastaveným pravidlům mají certifikovaná vína VOC Znojmo svůj nezaměnitelný charakter, typický pro Znojemsko. Jsou svěží, aromatická, šťavnatá a příjemně pitelná.
Jedním z dalších vinařství, která vína originální certifikace budou vyrábět, je tedy nově Vinařství Josef Kořínek, jež vzniklo v roce 2015. V současné době obhospodařuje čtyři hektary vinohradů, jejichž odrůdová skladba je tvořena především typickými odrůdami pro Znojemsko – Sauvignon, Veltlínské zelené a Ryzlink rýnský. Stáří vinohradu je od 11 do 24 let, což dává vínům jedinečný charakter. Vinice se nacházejí v nadmořské výšce od 264 m. n. m. do 342 m. n. m. a jsou součástí Národního parku Podyjí. Vinice jsou obhospodařovány dle zásad integrované produkce, což zaručuje šetrnost k přírodě včetně redukce hroznů. Sběr hroznů probíhá pouze ručně, kdy je zajištěna selekce kvalitních hroznů.
„Josef Kořínek je velice zkušený vinař. Věřím, že brzy ochutnáme vína VOC Znojmo i u jeho produkce,“ dodává Koudela. Vína, která mají dostat označení VOC Znojmo, musí prvně projít složitým a striktním procesem zatřiďování vín. Pokud vše půjde hladce, budou moci milovníci vína ochutnat vína VOC Znojmo z produkce Vinařství Josef Kořínek na květnovém Festivalu vína VOC Znojmo 2016.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva