Významné osobnosti obohacují výuku na Vysoké škole obchodní v Praze

27.11.2013 17:09

Vysoká škola obchodní v Praze připravila pro své studenty cyklus setkávání s významnými osobnostmi. Během jednoho měsíce přednášeli na škole Václav Klaus, velvyslankyně Milena Vicenová a viceguvernér České národní banky Vladimír Tomšík.

Významné osobnosti obohacují výuku na Vysoké škole obchodní v Praze
Foto: VŠO
Popisek: Václav Klaus na Vysoké škole obchodní v Praze

Cyklus zahájil svojí návštěvou Václav Klaus, který se studenty hovořil na téma Česká republika na rozcestí. „Jsem velmi poctěna, že Václav Klaus přijal moje pozvání a VŠO se tedy mohla stát první soukromou vysokou školou, na které přednášel. Lepší započetí cyklu setkávání významných českých osobností s našimi studenty a absolventy jsme si nemohli přát,“ říká rektorka VŠO, Jaroslava Durčáková.

Vladimír Tomšík přednášel na VŠO krátce po zavedení devizových intervencí. Se studenty tedy hovořil především o vývoji současné ekonomické situace a o příčinách, důsledcích a rizicích intervencí.

Pozvání Katedry managementu a marketingu přijala Milena Vicenová, emeritní velvyslankyně České republiky při Evropské unii a bývalá ministryně zemědělství. Milena Vicenová přednášela o vztahu České republiky a Evropské unie.

„Všechny přednášky vzbudily na Vysoké škole obchodní obrovský zájem studentů. Jsme přesvědčeni, že setkávání tohoto typu přispívají k všestrannému rozvoji studentů i pedagogů. Renomovaní hosté rozšiřují jejich obzory a napomáhají vytvoření vlastního názoru na aktuální celospolečenské a ekonomické dění,“ říká Pavel Neset, prorektor pro studijní činnost na Vysoké škole obchodní v Praze.

A jaký je tedy postoj samotných studentů? „Tato setkání jsou pro každého studenta velmi cenná. Pokaždé jsem odcházel z přednášek obohacen a  pyšný na svou alma mater, že mi umožnila tento zážitek,“ říká předseda Studentské rady VŠO Ladislav Mareš a doplňuje: „Takovéto návštěvy si Studentská rada VŠO dala za cíl, proto jsme velmi rádi, že se nám ho díky paní rektorce podařilo naplnit.“
Další besedy se zajímavými osobnostmi se připravují.

Vysoká škola obchodní v Praze, o.p.s., se sídlem ve Spálené ulici na pražském Novém Městě byla založena v roce 2000. Jako neuniverzitní soukromá vysoká škola poskytuje akreditované bakalářské a magisterské studijní programy, kurzy celoživotního vzdělávání a v souvislosti s tím i vědecko-výzkumnou, vývojovou a další tvůrčí činnost. V současné době ji navštěvuje více než 3 500 studentů prezenčního a kombinovaného studia. Mezi obory studia na VŠO patří například Cestovní ruch, Služby letecké dopravy v cestovním ruchu, Průvodcovská činnost v cestovním ruchu, Management leteckých podniků, nebo Management cestovního ruchu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…