Velmi drsný průzkum: Každý čtvrtý Němec by na hranicích na uprchlíky střílel

06.02.2016 12:30

Více než každý čtvrtý Němec by při ochraně hranic před neozbrojenými migranty použil střelné zbraně. Vyplývá to z nejnovějšího průzkumu, který provedl institut pro výzkum veřejného mínění YouGov. Informoval o tom web německého deníku Die Welt.

Velmi drsný průzkum: Každý čtvrtý Němec by na hranicích na uprchlíky střílel
Foto: wikipedia
Popisek: Německá vlajka.

Průzkum vznikl v reakci na vyjádření šéfky krajně pravicové strany Alternativa pro Německo (AfD) Frauke Petryové. Ta nedávno v rozhovoru pro německé noviny prohlásila, že policisté musejí zabránit ilegálním přechodům hranic, v krajním případě i za použití zbraní. Její prohlášení, i když jej později zmírnila, vyvolalo na německé politické scéně velký rozruch.

  • Celý text v němčině je ZDE

Více než každý čtvrtý Němec, přesněji 29 % dotázaných, by považoval za správné zabránit neozbrojeným uprchlíkům v překročení hranic i za použití střelných zbraní. Za nesprávné to považuje 57 % Němců, žádný názor na to nemá 14 % obyvatel spolkové republiky.

Vicekancléř chce AfD nechat sledovat tajnou službou

V reakci na zmíněné vyjádření Petryové prohlásil šéf německé sociální demokracie (SPD) a vicekancléř Sigmar Gabriel, že stranu AfD by měla sledovat německá tajná služba Spolkový úřad pro ochranu ústavy.

S tím by podle průzkumu plně souhlasilo 32 % dotázaných a 26 % by s tím zřejmě souhlasilo. Naproti tomu 13 % dotázaných prověřování německé protiimigrantské strany tajnou službou plně a 14 % částečně odmítá.

V zemských volbách může AfD uspět

V německých spolkových zemích Bádensko-Württembersko, Porýní-Falcko a Sasko-Anhaltsko se uskuteční 13. března volby do zemských parlamentů. Server Die Welt tvrdí, že AfD má v těchto volbách šanci získat dvouciferné výsledky.

AfD přišla v souvislosti s uprchlickou krizí s radikálními požadavky, které jí přinesly vzrůstající popularitu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

9:44 Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

Oslavy osvobození od nacismu nabírají na českém internetu spád hned ráno. Šlechtic Jiří Lobkowicz oz…