„Nadčlověk“ Kroupa pod drobnohledem Franty a Žantovského

02.11.2023 10:35 | Komentář

Už pátý díl cyklu o lecčems a mnohém, který měl premiéru na YouTube kanálu Vladimíra Franty a obsahoval další rozpravu s mediálním analytikem Petrem Žantovským, okomentoval jeden z diváků takto:

„Nadčlověk“ Kroupa pod drobnohledem Franty a Žantovského
Foto: Repro: YouTube
Popisek: Vladimír Franta a Petr Žantovský

„Nikdy mě nepřestanou fascinovat lidé vybavení pocitem – jsem papežštější než papež – viz Kroupa. Ten vnitřní pocit nadčlověka je prostě neklamným výrazem sociopatie.“ Vystihl tak velmi přesně, co je v tomto dílu rozprav obou pánů předmětem zájmu: apodiktické, suverénní a polemiku nepřipouštějící proslovy Daniela Kroupy, samozvaného politologa, v pořadu ČT v den výročí české státnosti 28. 10. 

Kroupa tam v „nejlepší“ tradici českých kavárenských lepšolidí, jak je kdysi nazval exprezident Zeman, poučil publikum o tom, že jsme zklamali Masarykovu představu „politického národa“, že rozdělení federace v roce 1992 zavinili výlučně Slováci, že naši občané mají být hrdí na členství v EU, protože „konečně mohou cestovat“, že přibývá lidí, kteří mají pochopení pro činy bratří Mašínů, a tento dort názorů podle pejska a kočičky završil prohlášením, že se máme vzdát práva veta, aby EU byla „akceschopnější“. A proložil to úžasnou úvahou o tom, že jsme „nedokázali vyřešit vztah s německou menšinou, což se nám vymstilo“. Báječná myšlenka, ale nepřišel s ní jako první Kroupa, nýbrž Hitler v projevu na říšském sněmu na jaře 1939 po okupaci naší země nacisty, kde vyjádřil jasně stanovisko, že za to všechno neseme de facto vinu my, kteří jsme nedostatečně milovali a oceňovali bratrství velkého německého souseda. 

To všechno samozřejmě dalo dost munice na padesátiminutovou analýzu, kterou si můžete zhlédnout ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.