Vladimír Franta a Petr Žantovský v novém cyklu na YouTube

08.10.2023 18:31 | Monitoring

Známý novinář Vladimír Franta a vysokoškolský pedagog a dlouholetý spolupracovník ParlamentníchListů.cz Petr Žantovský spolu tento týden odstartovali nový debatní cyklus na Frantově YouTube kanálu Plesk. Jmenuje se O lecčems a mnohém a zakládá si na tom, že se nevyhýbá nepohodlným tématům, klade – od obou debatujících – více otevřených otázek než nějakých rigidních tezí a „věčných pravd“. Je to – jak praví anotace pořadu – taková malá „hostina filozofů“.

Vladimír Franta a Petr Žantovský v novém cyklu na YouTube
Foto: Repro: YouTube
Popisek: Vladimír Franta a Petr Žantovský

První díl byl nejprve věnován Slovensku, což je dnes – po tamních volbách – nadmíru důležitá destinace i pro nás a naši případnou budoucí inspiraci, a v druhé části pak aktéři probírají do detailu štrasburský projev Petra Pavla a co všechno z něho pro nás může vyplývat.

Asi nejpřesnější obrázek o ladění cyklu si uděláte při tomto prohozu: Franta cituje Pavlovu tezi o tom, že „pro nás je nejdůležitější vlastností přizpůsobivost“, a Žantovský na to jen lakonicky reaguje: „Ano, pan generál nás právě v kostce seznámil se svým životopisem.“

Cyklus bude o tématech povětšinou vážných a důležitých, ale snad se u něj občas i pobavíte, třebaže jako u svrchu citované ukázky – poněkud hořce.

Ostatně přesvědčte se sami. První díl najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Kdo koho jak ždímá

11:24 Zbyněk Fiala: Kdo koho jak ždímá

Evropská komise zahajuje činnost střediska, ze kterého bychom se mohli konečně dozvědět, jaké jsou …