Marková (KDU-ČSL): Dačice se zapojují do preventivního protidrogového programu REVOLUTION TRAIN

08.02.2021 10:01

Dne 27. ledna schválila dačická městská rada smlouvu o spolupráci Města Dačice a nadačního fondu NOVÉ ČESKO. Program primární protidrogové prevence v rámci projektu REVOLUTION TRAIN trvá 90 minut. Komentářem ho doprovází vyškolený lektor, který zároveň dopovídá na dotazy účastníků. Program je určen pro děti a mládež ve věku 12 – 17 let.

Marková (KDU-ČSL): Dačice se zapojují do preventivního protidrogového programu REVOLUTION TRAIN
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo KDU-ČSL

Vlak je vybaven technologiemi, jejichž působením je možné zapojit návštěvníky vlaku do příběhu, ve kterém sledují příčiny, vývoj a důsledky závislostí. REVOLUTION TRAIN spatřuje inovativnost v tom, že mladí lidé mají možnost zblízka poznat rizika spojená s užíváním návykových látek, a to takřka reálně, ale v bezpečném prostředí.

Anketa

Koho z těchto kandidátů byste volili za prezidenta republiky?

hlasovalo: 13182 lidí

„V protidrogovém vlaku sledují a intenzivně se zapojují do příběhu vrstevníků, kteří se stali závislými na různých drogách. Návštěvníci vlaku se hned několikrát musí sami rozhodnout, jak by se zachovali v některých krizových momentech. Ve vlaku jsou zkopírovaná místa, jako například autonehoda, drogové doupě, vězení či výslechová místnost. To vše je součástí unikátního smysluplného celku. Díky tomu mladí lidé odcházejí s vědomím, že návykové látky jim mohou nevratně poničit život a že jenom oni sami nesou za svůj život odpovědnost“ popsala projekt místostarostka Kateřina Marková.

„Protidrogový vlak je jen úvodem do drogové problematiky a navazuje na něj další program ve školách dva krát čtyřicet pět minut v každé třídě, která byla na prohlídce vlaku. Do projektu je zapojena i Policie ČR. Finanční podporu již přislíbilo i několik dačických firem, za což jsme velice rádi“ doplnila Marková.

Přesný termín příjezdu Protidrogového vlaku není ještě určen, předpoklad je konec června letošního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

20:03 SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

Mohou se lidé, pracující pro online platformy, domáhat svých práv? Tuto otázku si kladou nejenom kur…