Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

27.04.2024 11:27 | Tisková zpráva

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém místě v kategorii Legislativní počin za rok 2023 se umístil zákon o ochraně oznamovatelů z pera Ministerstva spravedlnosti.

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku
Foto: justice.cz
Popisek: Ministerstvo spravedlnosti ČR

Přijetí zákona o ochraně oznamovatelů přináší transparentnější prostředí do právnických osob. Podporuje budování a prohlubování etické firemní kultury založené na respektování právních předpisů. Umožní zaměstnavatelům snáze odhalit nezákonné jednání a včas na něj zareagovat účinnými nápravnými a preventivními opatřeními. Tím lze dalšímu nežádoucímu jednání zabránit a uchránit společnost rovněž před majetkovou a reputační újmou.

Porota ocenila způsob přípravy zákona, který zpracovatel odbor střetu zájmů a boje proti korupci konzultoval s veřejností, připravil včas metodické pokyny, jak zavést úpravu do praxe (zejména v době po uplynutí implementační lhůty, kdy došlo k částečné přímé aplikovatelnosti) a realizoval pro povinné subjekty řadu workshopů.

Anketu Zákon roku (více ZDE) organizuje od roku 2010 poradensko-technologická společnost Deloitte a její advokátní kancelář Deloitte Legal. Z jedenácti nominací vybíraly stovky podnikatelů i zástupců veřejnosti za rok 2023 zákony s největším dopadem na podnikání v Česku, a to v kategoriích Nejlepší zákon roku pro byznys, Legislativní počin a Legislativní přešlap.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy spustily novou kampaň na ekologické cestování vlakem

7:23 České dráhy spustily novou kampaň na ekologické cestování vlakem

Víte, jak ušetřit 44,68 kg CO2? Stačí si pro cestu mezi Prahou a Ostravou vybrat vlak místo automobi…