ČEZ: Temelín zve děti na velikonoční program

29.03.2024 9:24 | Tisková zpráva

Pohodová procházka za určitým cílem, ale i sladká odměna za splněné úkoly. Takový program na Velikonoce připravil ČEZ pro rodiny s dětmi v Infocentru Jaderné elektrárny Temelín. Velikonoce zde začaly ve čtvrtek a potrvají až do pondělí. V sobotu se návštěvníci mohou těšit na celodenní program pro celou rodinu.

ČEZ: Temelín zve děti na velikonoční program
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Navštívit infocentrum, v parku splnit úkoly, posbírat potřebná razítka a za ně pak získat sladkou odměnu. Takový program připravilo na Velikonoce temelínské Infocentrum pro své nejmenší návštěvníky. „Půjde o vědomostní i sportovní úkoly. Rodiny mohou přijet ráno nebo odpoledne a je jen na nich, jak dlouho se zdrží. Je to hlavně o pohodové procházce za určitým cílem,“ uvedla Jana Gribbinová, vedoucí skupiny vnitřní a vnější komunikace JE Temelín.

Anketa

Škodí Andrej Babiš České republice?

13%
85%
hlasovalo: 41447 lidí

Rezervace není potřeba, vstupné se také neplatí, infocentrum bude otevřeno každý den od 9 do 16 hodin. Při nepříznivém počasí soutěž poběží přímo v zámečku Vysoký Hrádek.

Bohatý program pak na rodiny s dětmi čeká v sobotu. „Od 10 do 17 hodin se návštěvníci mohou těšit na velikonoční trhy, divadélko, hudební a kouzelnické vystoupení nebo pletení pomlázek a malování velikonočních vajíček,“ doplnila Jana Gribbinová.

Vedle toho si zájemci mohou prohlédnout i vlastní infocentrum. Největším lákadlem je virtuální prohlídka elektrárny, tzv. ReakTour, která umožňuje návštěvníkům nahlédnout do nejzajímavějších a nejstřeženějších míst elektrárny. Prostřednictvím speciálních brýlí se například dostanou nad jaderný reaktor, do chladicí věže nebo velína temelínské jaderné elektrárny.

Od začátku roku elektrárna Temelín vyrobila 4,1 terawatthodin elektřiny. Společně s Dukovany jde o zdroje, které produkují největší množství čisté elektrické energie a podílí se tak výraznou měrou na bezemisní výrobě Skupiny ČEZ. Ročně se díky jaderným elektrárnám nevypustí do ovzduší přibližně dvě desítky miliónů tun CO2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…