Ministryně Klára Dostálová přednášela studentům VŠE

12.05.2018 20:40

Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová dnes přednášela na Vysoké škole ekonomické v Praze. Studenty seznámila s hlavními činnostmi Ministerstva pro místní rozvoj, ve své prezentaci mluvila také o aktuálních tématech, která ministerstvo právě řeší. Mezi ta nejzajímavější patří například příští programové období fondů EU nebo státní investiční plán.

Ministryně Klára Dostálová přednášela studentům VŠE
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj v demisi Klára Dostálová

„Zájem studentů vzbudila také  v současné době hodně diskutovaná problematika nového rozpočtu EU. Právě minulý týden byl totiž Evropskou komisí vydán první návrh rozpočtu pro příští programové období, tedy pro roky 2021-2027. Ovlivněn je samozřejmě aktuálními problémy EU i Brexitem, ale čekají nás další jednání a diskuze,“ říká ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Součástí prezentace bylo i ohlédnutí za úspěchy ministerstva a jeho nejbližšími plány. Mezi ně patří například transformace Ministerstva pro místní rozvoj na Ministerstvo veřejného investování, podpora bydlení mladých – výhodné půjčky pro mladé, nebo zpracování zákonů, které zvýší ochranu klientů cestovních kanceláří a klientů realitních kanceláří.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…