TV spot BESIP upozorňuje na nový bodový systém a možnost řídit od 17 let

19.12.2023 7:23 | Tisková zpráva

Víte, jak se změní bodový systém od 1. ledna 2024? Co bude platit u nejzávažnějších přestupků a jak to bude s řízením od 17 let v doprovodu mentora? Nový spot BESIP, který diváci nyní mohou vidět v televizním vysílání, má za cíl upozornit veřejnost na důležité změny v zákoně o silničním provozu, které začnou platit již od začátku nového roku.

TV spot BESIP upozorňuje na nový bodový systém a možnost řídit od 17 let
Foto: Archiv
Popisek: BESIP - nové logo

Spot je součástí širší informační kampaně v televizi, rádiích, na sociálních sítích a v dalších médiích, která bude pokračovat i v první polovině roku 2024.

„Řidiče od ledna čeká několik zásadních novinek, které mají jeden společný jmenovatel: přinést více bezpečnosti na naše silnice. Aby se to podařilo, je důležité veřejnost o novém bodovém systému a možnosti řídit od 17 let v doprovodu mentora informovat. A k tomu je někdy lepší nadsázka a trochu filmového překvapení než fádní sdělení,“ řekl ministr dopravy Martin Kupka.

Výroby osvětového spotu k novinkám pro řidiče se ujal režisér Vít Klusák. V roli otce uvidíte charismatického Filipa Blažka a dceru - řidičku zahrála talentovaná Emilie Kalivodová. Chystají se spolu nejen na nový bodový systém, ale i na řízení od 17 let v doprovodu rodiče.

Anketa

Vadí vám chování Andreje Babiše v TV debatách a v Poslanecké sněmovně?

8%
90%
hlasovalo: 43745 lidí

A protože chceme diváky ve videu překvapit a získat jejich pozornost, do spotu jsme ukryli přestupek, který by se ve skutečném provozu nikdy neměl stát. K jeho odhalení jsme připravili soutěž na sociálních sítích BESIP. Na Facebooku a Instagramu ji lidé najdou pod heslem #hledejvklipuprestupek. Soutěž bude probíhat do 15. ledna 2024. Výherci mohou získat mimo jiné kurz pro mentora řidiče L-17 a věcné ceny s tematikou BESIP.

„V rámci informační kampaně k novele zákona o silničním provozu jsme připravili také novou část webu BESIP, kde veřejnost najde přehledně všechny důležité informace k chystaným změnám,“ řekl vedoucí oddělení BESIP Ministerstva dopravy Tomáš Neřold.

S informačními spoty, upozorňujícími na nejvýznamnější změny v novele zákona o silničním provozu, se lidé mohou od prosince setkat také na rádiových stanicích. „Od září realizujeme také projektové dny na středních školách, jejichž tématem je kromě bezpečného chování v silničním provozu právě nový bodový systém a řízení vozidla skupiny B od 17 let v doprovodu mentora. Do března 2024 uskutečníme téměř 150 těchto akcí,“ dodal Neřold.

TV spot můžete také zhlédnout na youtube kanále Besip ZDE.

Přehledné informace o novém bodovém systému a novinkách pro mladé řidiče nalezne veřejnost na webu ZDE a ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V Infocentru  Elektrárny Ledvice se rozhodně nudit nebudete

11:46 ČEZ: V Infocentru Elektrárny Ledvice se rozhodně nudit nebudete

Že „Elektřina není nuda“ se mohou přesvědčit, a sami si i vyzkoušet, sobotní návštěvníci Informačníh…