Chystá se další kolo kampaně proti Bátorovi. Koluje jeho korespondence

20.09.2011 18:29 | Zprávy

EXKLUZIVNĚ Podle informací ParlamentníchListů.cz se chystá další kolo mediálních útoků proti vicekancléři ministra školství Ladislavu Bátorovi. Tomu se opakovaně neznámý hacker vloupal do e-mailové schránky.

Chystá se další kolo kampaně proti Bátorovi. Koluje jeho korespondence
Foto: Lukáš Petřík
Popisek: Bývalý kontroverzní úředník ministerstva školství Ladislav Bátora

Zde se mu mělo podařit zcizit údajnou korespondenci od roku 2009 až do přítomnosti, která má prý popisovat Bátorův vztah k Suverenitě Jany Bobošíkové, diskuse s tajemníkem prezidenta republiky Ladislavem Jaklem a vicekancléřem Petrem Hájkem nebo vzájemné ostré polemiky s filosofem Tomášem Halíkem.

Tato údajná korespondence by měla nyní kolovat po českých médiích, kterým ji hacker poskytl. Ten také zaslal redakci důkaz, že se opět naboural Bátorovi do e-mailové schránky.

Bátora další prolomení e-mailu potvrdil.

"Svoji facebookovou stránku jsem měl již týden deaktivovánu, tedy zablokovánu pro veškerý přístup, včetně přístupu vlastního. Včera jsem přes svůj email zjistil, že stránku obsluhuje někdo jiný. Rád bych předešel jakýmkoliv dalším spekulacím médií, proto znovu prohlašuji, že s aktuálními zprávami na svém Facebooku nemám nic společného," říká Ladislav Bátora a dodal: „Zároveň byla hackerem opět prolomena moje emailová schránka na serveru Seznam.cz, a to navzdory všem opatřením, která jsem před dvěma týdny na její ochranu podnikl za dohledu IT experta." Tentýž pachatel v noci na 20. září prolomil i e-mail a Facebook Bátorova syna Alexandra.

"Musím říct, že s panem Bátorou velmi soucítím, protože sám vím, jaké to je, když se prolomí soukromá intimní sféra a někdo se vám nabourá do soukromé korespondence. K lidem, kteří toto provádějí nemohu mít žádnou úctu. Také velmi oceňuji, že pan Bátora, jakkoli si oba ceníme svobody slova, drží naší dohodu, a k politickým věcem se nevyjadřuje," řekl v úterý ParlamentnímListům.cz ministr školství Josef Dobeš. 

Pravidelné intervaly

Není to poprvé, co hacker kontaktoval ParlamentníListy.cz. Před dvěma týdny poslal redakci obsah adresáře z e-mailové schránky Ladislava Bátory a naboural se mu navíc do facebookového profilu, aby pak vytvořil fingovaný text, v němž urážel ministra zahraničí Karla Schwarzenberga (TOP09).

Bátora tehdy potvrdil seznam jmen v adresáři. "Ano, ten seznam je autentický. Jsem z toho zděšen, jak jednoduše lze v Česku prolomit důvěrná data. Nyní podnikám veškeré kroky k zajištění bezpečnosti komunikace a podám i trestní oznámení," řekl tehdy ParlamentnímListům.cz Ladislav Bátora.

Psali jsme: Bátorovi napadli a vykradli e-mail. Získali jsme jeho citlivá data

Stejnému pirátovi se podařilo minulý týden napadnout i profil ministra životního prostředí Tomáše Chalupy, kde pro změnu vyzýval, aby voliči ODS začali volit TOP09

Psali jsme: Další skalp hackera: Ministr ODS vyzval voliče, aby přešli k TOP 09

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kozdera, Lukáš Petřík

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

17:57 Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

Proč tentokrát při povodních masivněji nepomáhá armáda? A je správné, aby prezident osobně pomáhal v…