Hašek má soka. ODS do boje o hejtmana nasadila šéfa úřadu

17.10.2011 22:36 | Zprávy

Regionální sněm ODS Jihomoravského kraje zvolil v pondělí lídra kandidátky pro volby do Zastupitelstva Jihomoravského kraje v roce 2012, kterým se stal Jiří Crha, dlouholetý ředitel Krajského úřadu Jihomoravského kraje a nynější místostarosta města Blansko. ParlamentníListy.cz o volbě informoval regionální manažer Michal Pátek.

Hašek má soka. ODS do boje o hejtmana nasadila šéfa úřadu
Foto: archiv
Popisek: Lídr jihomoravské ODS Jiří Crha

Občanští demokraté tak představují, jako první z politických stran, svého kandidáta na hejtmana Jihomoravského kraje.

"Máme velkou výhodu, že máme lídra s životními zkušenostmi, který ví co je to pracovat. Člověka, který má jak životní zkušenosti, tak zkušenosti s politikou. Člověka, který chce žít a být na jižní Moravě a starat se o její rozvoj. Jiří Crha je člověk, který chce být mezi námi a nebude se rozptylovat sezením na dalších židlích v Praze v Poslanecké Sněmovně či Senátu. Máme lídra, jehož prioritou je jižní Morava. Jiří Crha nebere post hejtmana jako prostředek pro budování své kariéry a osud jihomoravanů mu není lhostejný. V tomto se bude zásadně lišit od některých konkurenčních kandidátů. Jiří Crha je srdcem i myslí jihomoravák", sdělil na tiskové konferenci občanských demokratů předseda jihomoravské ODS Jiří Kadrnka.

"Udělám vše pro co nejlepší volební výsledek ODS. Naší ambicí je krajské volby vyhrát a podílet se na řízení kraje a zejména zlepšit spolupráci se všemi obcemi kraje", uvedl lídr kandidátky ODS Crha.

Ten také oznámil, že ODS ihned začne sestavovat programové týmy, do nichž pozve i nečleny ODS, respektované odborníky dané oblasti. Dále sdělil, že tyto týmy budou postupně představovány veřejnosti. Prvním programovým tématem je oblast neziskového sektoru.


Encyklopedicky:

Jihomoravský kraj (do 30. května 2001 Brněnský kraj) zaujímá jižní a část střední Moravy; výjimkou je osada Jobova Lhota (dnes součást obce Kněževes), která tvoří historickou součást Čech, respektive i území Valticka a tzv. Dyjský trojúhelník (do roku 1920 součásti Dolního Rakouska). Na západě má kratičký úsek společné hranice s Jihočeským krajem, na severozápadě sousedí s krajem Vysočina, na severu s Pardubickým krajem, na severovýchodě s Olomouckým krajem a na východě se Zlínským krajem. Na jihovýchodě hraničí se slovenskými kraji Trenčínským a Trnavským; na jihu hraničí s rakouskou spolkovou zemí Dolní Rakousko (Niederösterreich). Sídlem kraje je Brno, bývalé moravské zemské hlavní město.

Ke kraji:

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

17:57 Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

Proč tentokrát při povodních masivněji nepomáhá armáda? A je správné, aby prezident osobně pomáhal v…