UVNITŘ FOTOGALERIE Akce, která probíhá na Střelecké cestě Královské zahrady Pražského hradu, byla zahájena v pátek ve dvě hodiny a pokračuje i v sobotu od 10 do 20 hodin. Festival zahájil degustátor První pivní extraligy Ladislav Jakl.
Pivo je nápoj krásný, ušlechtilý a vyspělý
„Na celé té akci se mi nejvíc líbí samotný název - Pivo na Hrad! To úplně souvisí s vlastním záměrem Českomoravského svazu minipivovarů, což je iniciativa, která má kromě toho, že pomáhá vlastním členům, také pomáhat věci naší nejsvětější, a to je pomoc pivu. Má pomoci jeho dobrému jménu, jeho věhlasu, aby se u nás konečně zbavilo takového zvláštního image levného nápoje sloužícího k tomu, aby si lidi odšroubovali hlavu a nalili do sebe nějaké kvantum alkoholové tekutiny. Pivo je nápoj krásný, ušlechtilý, vyspělý, jeho nabídka je ohromně zajímavá, pestrá, bohatě se rozvíjí. Tudíž si takovéhle místo na Hradě i tu pozornost zaslouží. Doufám, že to není ročník zdaleka poslední, i když je první a přeju mu, aby se podařil, protože od toho se bude odvíjet jeho další budoucnost. Dej Bůh štěstí, ať se vám tady líbí a ať vám tady chutná,“ řekl na úvod Jakl a degustace mohla začít.
Nabídka piv byla vskutku přebohatá. Z těch exotičtějších mohli návštěvníci například okoštovat pivo s příchutí kávy, banánu, borůvky, medu, puškvorce či pivo nakuřované. Dále spousta ležáků, piv tmavých i polotmavých. Například tmavému pivu Nomád Black Hawk ze stáje Pivní rozmanitost by hořkost mohl závidět i irský Guiness podobně jako pivu Černá vdova. Vzorek jednoho piva byl čepován v objemu 0,75 decilitru.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Lukáš Petřík