Petici Bobošíkové proti euru podpořili i senátoři ODS

20.09.2011 16:26 | Zprávy

VÍME PRVNÍ S cílem vyjednat pro Českou republiku výjimku ze vstupu do eurozóny v Praze vznikla petice nazvaná Nenuťte nám euro. Předsedkyní petičního výboru je šéfka politické strany Suverenita Jana Bobošíková. Nově se k petici připojil například člen NERV Jiří Schwarz či předseda senátního klubu ODS Richard Svoboda.

Petici Bobošíkové proti euru podpořili i senátoři ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková

Spuštění petice podpořil na začátku také například děkan Národohospodářské fakulty VŠE Miroslav Ševčík či viceprezident Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura. Nyní petici podepsali i senátoři ODS Svoboda, Petr Pakosta či Tomáš Töpfer a člen Národní ekonomické rady vlády Jiří Schwarz.

ParlamentníListy.cz exkluzivně:


„Jsem ráda, že mají lidé o petici zájem. Byla spuštěna nedávno a už ji podpořilo několik stovek lidí. Jsem ráda, že ji podpořili i uvedení členové parlamentu a renomovaný ekonom Jiří Schwarz," řekla ParlamentnímListům.cz Bobošíková.

Opt out

Petice žádá, aby vláda vyjednala u Evropské unie výjimku z povinnosti přijmout euro a přeměnila tak závazek ČR vstoupit do eurozóny na právo ČR přijmout či nepřijmout euro podle uvážení občanů ČR. Podporuje stanovisko expertů ČNB, kteří ve své analýze vyvázání ČR z povinnosti přijmout euro jednoznačně doporučují, i názor prezidenta ČR Václava Klause, který k tomuto kroku vládu ČR vyzval.

„Jsme přesvědčeni, že společná měna není projekt ekonomický, ale výsostně politický a mocenský. Jako takový je proto neúspěšný, selhává a vytváří nebezpečnou situaci pro občany České republiky, kdy mohou být nuceni platit dluhy, které nezpůsobili. Žádáme vládu, aby kladla na první místo zájmy české ekonomiky a prosperity občanů. Nechceme nést náklady problémového a nezodpovědného vývoje v eurozóně, který oslabuje konkurenceschopnost a může vést k trvalému znehodnocení úspor i každodenního pracovního úsilí všech, kteří věří svobodě, práci, odvaze a svobodnému trhu," říkají petenti.

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

17:57 Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

Proč tentokrát při povodních masivněji nepomáhá armáda? A je správné, aby prezident osobně pomáhal v…