Praha: Na granty protidrogové prevence pro školy jde čtyři a půl milionu

14.06.2012 6:30 | Zprávy

Výsledky grantového řízení v oblasti protidrogové politiky „Zdravé město 2012“ v programu pro školy a školská zařízení projednala dnes městská rada. Na tento program je celkem vyčleněno 4 500 000,- Kč. Radní schválili finanční dotace ve výši 1 570 000 Kč, přidělení zbývajících prostředků musí schválit Zastupitelstvo hl. m. Prahy.

Praha: Na granty protidrogové prevence pro školy jde čtyři a půl milionu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

„Podle pravidle dotačního řízení v oblasti protidrogové politiky pro rok 2012 bylo řízení rozděleno na dva programy – jednak pro školy a školská zařízení a jednak pro organizace působící v oblasti protidrogové prevence. Dnes jsem na základě doporučení komise rady pro udělování grantů předložil návrhy na podporu projektů  v rámci prvního programu. Do něj se přihlásilo celkem 303 žadatelů, z nich komise vybrala k podpoře 243 projektů. Jedná se o aktivity zaměřené na prevenci rizikového chování u dětí a mládeže – například násilí a šikanu, záškoláctví, užívání návykových látek apod.,“ uvedl náměstek primátora hl. m. Prahy Ivan Kabický (ODS).

Do I. programu pro školy a školská zařízení se přihlásilo celkem 303 projektů/žádostí o dotaci s celkovými náklady 18 691 228,- Kč a požadavkem na HMP 9 286 230,- Kč.

Schválené projekty :

Školy a školská zařízení, jejichž zřizovatelem je Hlavní město Praha:  77 projektů s celkovou částkou dotace 1 317 000,- Kč.

Školy a školská zařízení, jejichž zřizovatelem je církev a soukromé školy: 18 projektů s celkovou částkou dotace 253 900,- Kč.

Doporučené projekty ke schválení ZHMP:

Školy a školská zařízení, jejichž zřizovatelem jsou městské části: 147 projektů s celkovou částkou dotace 2 662 100,- Kč.

Školské zařízení,  jehož zřizovatelem je církev: 1 projekt (s navrženou podporou vyšší než 200 tis. Kč) s výší dotace 267 00,- Kč.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

17:57 Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

Proč tentokrát při povodních masivněji nepomáhá armáda? A je správné, aby prezident osobně pomáhal v…