,,Bééééé." Flegr a Dana Stodolová. Profesor opět trpí, i s Micíkem

01.07.2021 9:23 | Ze sítí

Parazitolog Jaroslav Flegr znovu a znovu volá po tom, aby se lidé nechali očkovat proti covidu. Aby ukázal, proč je to tak důležité, ukázal varovná čísla z USA. A navrch přidal slovní kopanec do premiéra Andreje Babiše (ANO). Jenže narazil. Bloger František Kubásek ho přirovnal k ovci. Flegrův kocour Micík se dočkal nálepky „tlačenkožrouta“. Zaznělo také srovnání s vražedkyní Danou Stodolovou.

,,Bééééé." Flegr a Dana Stodolová. Profesor opět trpí, i s Micíkem
Foto: archiv J. Flegr
Popisek: prof. Jaroslav Flegr

Profesor Jaroslav Flegr tvrdí, že kvůli delta mutaci koronaviru bude potřeba naočkovat až 90 procent populace. Pokud jí nebude dosaženo, můžeme podle jeho názoru skončit podobně jako v USA.

„V USA zemřelo na covid minulý měsíc 18 000 osob. Z nich bylo 99,2 % neočkovaných. Mezi 853 000 lidmi, co se dostali s covidem do nemocnic, bylo neočkovaných dokonce 99,9 %. Opravte mě, jestli se mýlím, ale mám takový neurčitý pocit, že neočkovat se fakt není ten úplně nejlepší nápad…“ zdůraznil Flegr.

Jaroslav Flegr promlouvá

Pokud nebude dosaženo kolektivní imunity, může to dopadnout obdobně jako v loňském roce na podzim a v zimě, kdy rostl počet úmrtí spojených s covidem. Flegr v této souvislosti udeřil na premiéra Andrej Babiše (ANO).

Babiš v nedělním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že by si zasloužil vyhrát podzimní volby do Sněmovny, protože toho pro Česko udělal tolik, že by to lidé měli ocenit a dopřát mu další vítězství.

Flegr dal Babišovi částečně zapravdu

„Částečně souhlasím. Za ty statisíce lidí s podlomeným zdravím i desetitisíce zbytečných obětí promořování, za ty měsíce uzavřené podniky a školy, za ty stamiliardové dluhy, co budou splácet ještě naši vnuci, za to vše by fakt zasloužili!“ napsal parazitolog na sociální síti Twitter.

Vrátil se také do minulosti a připomněl, že Babiš před rokem 1989 spolupracoval s komunistickou Státní bezpečností (StB) a byl členem komunistické strany.

„Nejdůvěryhodnějším agentem STB je nyní s 26 % Andrej Babiš. V kategorii spolupracovníků zahraničních tajných služeb si dobře vedou Miloš Zeman a Václav Klaus a v kategorii hromadných vrahů manželé Stodolovi a Ivo Roubal,“ poznamenal kousavě.

Jaroslav Flegr promlouvá

Jenže narazil.

V diskusi se Flegrovi vysmál bloger Kubásek. A nebyl sám.

„Beeeeeeeeeee, oni neuzavřeli republiku na deset let, protože to chce Flegr, beee,“ napsal Kubásek.

„Ten chlápek je nemocnej,“ přisadil si na adresu Jaroslava Flegra další diskutující, pan Tomáš Novák.

Jaroslav Flegr promluouvá

„Měl byste se přejmenovat na Flégr Flákanec!“ padlo také v debatě.

Jaroslav Flegr se o sobě také dozvěděl, že poškodil životy českých občanů nejvíc v dějinách země a že si pravděpodobně zapomněl vzít prášky „na hlavu“.

Nakonec padla otázka.

V jaké kategorii jste vy a váš zrzavý tlačenkožrout Micík, pane profesore?“

Jaroslav Flegr promluouvá

Nakonec padla otázka
 

Nedávno se ukázalo, že někteří lidé nechtějí zůstat jen u urážek na adresu profesora Flegra. Sám si na sociální síti posteskl, že ho jeden pán chtěl „prohodit plotem“. Nakonec skončil Jaroslav Flegr jen s modřinami, podařilo se mu pána umírnit, ale vyjádřil obavy, že by to někdy příště mohlo skončit mnohem hůř. Už kvůli tomu, jaký obraz o něm vytvořila média.

„Ten rozzuřený pán, co na mě v neděli vyběhl z auta a zkoušel mě prohodit plotem... Spousta úplně neznámých lidí mě dnes venku zastavuje a děkují mi za to, co dělám a co říkám. Ale i zuřivých pánů je v Česku určitě mnoho. Primárním terčem jejich zuřivosti sice není Flegr – jeho články patrně nikdy nečetli a rozhovory neposlouchali – ale obraz Flegra tak, jak ho vytvořili novináři a zejména autoři novinových titulků. Já negativní kampaň proti své osobě zatím ignoroval. V ušetřeném čase jsem se snažil vysvětlovat, co by se mělo a co by se nemělo dělat (a proč), abychom minimalizovali negativní dopady epidemie. Ale asi to byla chyba – terčem nenávisti zuřivců je sice mediální obraz Flegra, polámané kosti však budou bolet mne,“ napsal Flegr na facebooku.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ohodnocení práce politika

Dobrý den, opakovaně se ukazuje, že ne všichni politici pracují a chodí do práce. Nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici (poslanci, senátoři i ministři) byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemy...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Poslanecké nuly.“ Macinka se u vyznamenání rozjel. Řešila se „ostuda Sněmovny“

14:25 „Poslanecké nuly.“ Macinka se u vyznamenání rozjel. Řešila se „ostuda Sněmovny“

Petr Macinka (Motoristé) se v pořadu Podtrženo, sečteno internetové televize XTV pustil do světového…