„Běž domů, Ivane.“ Chvilkaři proti Bartošovi? Nacher se nachytal. Jdou k Rusům

20.08.2024 17:39 | Monitoring

Spolek Milion chvilek pro demokracii pořádá v úterý 20. srpna v předvečer 56. výročí sovětské invaze 1968 happening, kde chce připomenout všechny, kteří se statečně postavili okupaci, a podpořit aktuální boj Ukrajinců proti Rusku. Happening s názvem „Běž domů, Ivane!“ ale může být lehce zavádějící. Poslanec ANO Patrik Nacher ironicky glosoval, že jde asi o demonstraci proti ministru pro místní rozvoj Ivanu Bartošovi (Piráti) kvůli zpackané digitalizaci stavebního řízení.

„Běž domů, Ivane.“ Chvilkaři proti Bartošovi? Nacher se nachytal. Jdou k Rusům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Patrik Nacher (ANO)

Milion chvilek svolává na úterý večer 20. srpna lidi před ruskou ambasádu na náměstí Borise Němcova. „Přijďte si dnes ve 20.00 před ruskou ambasádu připomenout, že budoucnost se nesmí opakovat. V předvečer 56. výročí sovětské invaze 1968 se sejdeme na náměstí Borise Němcova v Praze, abychom si připomněli všechny, kteří se statečně postavili okupaci, a podpořili ty, kteří se musí stejnému agresorovi stavět i dnes na Ukrajině,“ píše na sociálních sítích Milion chvilek.

„Na akci promluví Daniel Kroupa, Věra Roubalová Kostlánová a zahraje básník a písničkář Jakub Čermák. Na závěr společně zapálíme prskavky jako symbol neuhasínající naděje. Akci pořádá Člověk v tísni, Milion chvilek pro demokracii, Paměť národa a Evropský kongres Ukrajinců,“ dodávají chvilkaři k happeningu s názvem Běž domů, Ivane!.

 

 

Pražský zastupitel a poslanec Patrik Nacher si při té příležitosti rýpl do místopředsedy vlády pro digitalizaci Ivana Bartoše, na jehož hlavu se už dva měsíce valí kritika kvůli nefungující digitalizaci stavebního řízení.

„V první chvíli jsem myslel, že Milion chvilek kritizuje ministra odpovědného za problémy s digitalizací stavebního řízení…,“ prohlásil Nacher.

 

 

Podle některých se ale vtip nepovedl, protože zpackaná digitalizace neohrožuje národní bezpečnost. „Ne se vším, co tady Milion chvilek dělá, souhlasím. Ale zpackanou digitalizaci opravdu nevnímám jako ohrožení demokracie. A vůbec bych ji nestavěl na rovinu k připomínce 1968. Jestli tohle nechápete, tak jsou jen dvě možnosti: a) IQ dost nízko nebo za b) ruSSko, pro tebe všechno!“ reagoval jeden z uživatelů.

Podle Nachera jsou ale lidé zbytečně ublížení. „A já to stavím? Proč vy, kteří tu do nás tepete levá pravá 24/7, najednou tak citlivě reagujete,“ kontroval Nacher.

 

 

A nakonec zmínil i fakt, že kvůli nepovedené digitalizaci vyvolává TOP 09 jednání vládní koalice, kde budou chtít po Bartošovi vysvětlení. „Tak Milion chvilek ne, ale TOP 09 ano,“ uvedl Nacher.

 

 

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Makarovič

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Odchod do důchod

Připouštíte, že je dost asociální, když chce vláda navyšovat věk odchodu věku do důchodu? Jelikož má vláda většinu, tak si to určitě prosadí, zajímá mě, zda to projde i přes senát? Tam má sice tato koalice také většinu, ale třeba je víc takových jako vy, co je proti? Nebo jste proti a přesto budete ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Těm Rusákům není nic svatý.“ Akce s Foltýnem a Koudelkou, v publiku odpůrci

4:45 „Těm Rusákům není nic svatý.“ Akce s Foltýnem a Koudelkou, v publiku odpůrci

„Těm Rusákům není nic svatý.“ Těmito slovy shrnul místopředseda Jan Bartošek bezpečnostní konferenci…