„Celý český dezolátsko-proruský chlívek se rozkvičel.“ Kolář seknul pobouřené lidi

03.09.2024 16:15 | Monitoring

Europoslanec za TOP 09 Ondřej Kolář přišel s nápadem na omezení svobody slova. A narazil s ním nejen u opozice, ale i u svých kolegů. Přesto si trvá na tom, že jeho nápad má smysl a rozhodl se vysvětlit, jak to vidí.

„Celý český dezolátsko-proruský chlívek se rozkvičel.“ Kolář seknul pobouřené lidi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ondřej Kolář

Někdejší český poslanec, dnes europoslanec, Ondřej Kolář má za to, že některým lidem by mělo být zakázáno se projevovat. Zákaz projevovat se by se měl týkat každého, kdo „propaguje narativy podkopávající státní zřízení“.

Jenže s tímto svým nápadem narazil i u koaličního kolegy z ODS.

Slova koaličního kolegy Ondřeje Koláře se nelíbila poslanci ODS Karlu Krejzovi. „Nemám rád obecná nebo gumová tvrzení typu ‚narativ podkopávající…‘ třeba bezpečnost. Umím si představit omezení při podpoře fašismu, terorismu, rasismu, dobyvačné války. Stejně je problém, kdo to bude rozhodovat,“ řekl Krejza.

Ale Kolář si dál trvá na svém. Na svém názoru trvá i navzdory tomu, že mu někteří lidé na sociálních sítích vynadali. I sprostě.

„‚Ty špíno jedna! Komu chceš brát svobodu projevu, ty špinavá svině!‘ Jo, jo. Člověk jednou řekne, jak je to opravdu se svobodou projevu a rozkvičí tím celý český dezolátsko-proruský chlívek,“ napsal Kolář na facebooku. „Ano. Svoboda slova nestojí nad ostatními svobodami a stejně jako ostatní svobody, i tahle může být, a dokonce je, omezována. Lhát se nemá, právo na lež neexistuje a svoboda slova není absolutní,“ pokračoval zostra.

Jedním dechem připomněl, že i v Listině základních práv a svobod, která je součástí ústavního pořádku ČR, je svoboda slova na jedné straně zaručena, ale na straně druhé je také omezena v některých konkrétních případech. Na jedné straně v demokratické zemi můžete klidně na celé náměstí křičet, že ministr vnitra je cenzor. V totalitní zemi by vás takhle křičet nenechali, V demokratické zemi bude policie jen přihlížet. Ale pokud začnete někomu provolávat smrt, tak tam už policie nebude jen přihlížet. Volat po úmrtí někoho není v pořádku.

„Jenomže spousta lidí naskočila na nesmysly, které tu šíří řada oportunistů, normalizačních nostalgiků, užitečných idiotů a pimprlat všemožných totalitářů. Aby se Konečná, Ševčík, Rajchl, samozřejmě Macinka, kterej než solidní myšlenku udrží spíš skleničku, dostali k hlasům snadno manipulovatelných voličů (a penězům za ně zejména), vyvolávají v nich pocit ohrožení. Snaží se je – zjevně úspěšně – přesvědčit o tom, že lhát se smí, pravda neexistuje a fakta jsou cokoli, co si vycucají z prstu a kdo říká něco jiného, je cenzor,“ kroutil hlavou Kolář.

Když se blížil k závěru, přidal výrok o sviních.

„Takže je nad slunce jasné, že když Kolář řekne pravdu, že svoboda projevu je úplně stejně omezitelná, jako každá jiná svoboda, svině začnou kvičet ostošest. A některé se nechají unést až tak, že vám rovnou slibují provaz,“ podotkl europoslanec.


Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

JUDr. Jiří Pospíšil byl položen dotaz

kampaň

Myslíte, že je správné, aby si politici hráli na soudce a říkali, kdo smí kde inzerovat? Já chápu, že jde asi o prostory, které patří městu, a je fakt, že svým majetkem si každý může asi nakládat jak chce, ale myslíte, že je to pak férový volební boj, a taky, že se vám tento krok nemůže vymstít? Sou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Že NĚCO TAKOVÉHO existuje jsem schopen pochopit, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJaroslav z Bystřice , 03.09.2024 16:36:44
ale že TO NĚKDO VOLIL to fakt nepochopím

|  34 |  0

Další články z rubriky

Přežít neděli a pondělí. Moravec a politické špičky o povodních

14:43 Přežít neděli a pondělí. Moravec a politické špičky o povodních

Především sever Moravy dál sužuje velká voda. Zcela v klidu ale nemohou být lidé ani na jihu Čech. Z…