„Dostavte se dobrovolně na služebnu.“ Policie řeší „kecy“ ze sítí novým způsobem

Spustit čtení článku
Tato funkce je dostupná jen pro přihlášené uživatele s aktivním předplatným typu Lepší čtení a vyšší. Předplatné můžete získat i zdarma, prozkoumejte možnosti předplatného.
  • hlasování v anketě pod článkem = 1 prémiový bod
  • zapnutí čtečky pro daný den = připravujeme
  • přehrání audiočlánku (TTS) = připravujeme
  • 01.09.2023 10:20 | Monitoring

    Zdá se, že Policie začala aplikovat některé úsporné kroky a šetřit státu finanční prostředky. Otázkou je, zda takové postupy povedou k cíli. Šiřitel poplašné zprávy, který popisoval vraždu českého mladíka Ukrajinci, se podle policistů má sám dobrovolně dostavit v rámci úspory na oddělení Policie v České Lípě. Zda výzva zafungovala, policie zatím neuvedla.

    „Dostavte se dobrovolně na služebnu.“ Policie řeší „kecy“ ze sítí novým způsobem
    Foto: Repro twitter
    Popisek: Nová policejní Tatra

    „Tak kamaráde, v Doksech pobodali dva Ukrajinci dva český kluky,“ napsal zřejmě na facebook člověk, jehož identita není z toho, co následně zveřejnila policie na síti X, poznat.

    „Jeden umřel, našli ho v Mácháči. Ty zmrdi ho hodili do jezera. Pro druhého přiletěl vrtulník. Byl v kritickém stavu,“ pokračoval neznámý v líčení zřejmě smyšlené příhody.

    „Je zakázáno o tom mluvit, hlavně záchranáři a policie mají přísný zákaz. Ty zmrdy tady hledal vrtulník, ale jestli je chytli, nevím. Stalo se to cca před 20 dny,“ dodal ještě trochu konspirace.

    „Rozmázni to. Máš na to páky,“ vyzval dotyčný zřejmě někoho, komu vzkaz směřoval.

    Více se z kopie facebookové zprávy, kterou policie zveřejnila, vyčíst nedá.

    Nejedná se o první takovou zprávu, která se šíří a policie ji zveřejnila. Zajímavý je ale její slovník.

    „Další ze série naprostých lží, které se šíří po soc. sítích,“ píší policisté z liberecké krajské policie s tím, že se nic takového samozřejmě nestalo. Nestandardní postup ale může někdo vidět v dalším sdělení.

    „Autorovi či autorce doporučujeme v zájmu ušetření času nás dobrovolně navštívit na služebně českolipské kriminální policie,“ končí policejní sdělení návrhem na úsporu času a výzvou k dobrovolné návštěvě policejní stanice.

    Zda policie zná či nezná totožnost pachatele není možné z vyjádření určit. Ovšem spojení slov „dobrovolně navštívit služebnu kriminální policie“ zní dost jako pohrůžka.

    Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

    Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: MaA

    Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

    Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Uživateli nejlépe hodnocený komentář

    Ovšem spojení slov „dobrovolně navštívit služebnu kriminální policie“ zní dost jako pohrůžka., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAchtung , 01.09.2023 10:55:24
    Jak zní "dobrovolná" solidarita v přerozdělování migrantů? Všechno musí být dobrovolně, i do transportů se dostavovali dobrovolně.

    |  5 |  0

    Další články z rubriky

    „Hrajou o čas.“ K vládě se vyjádřili umělci. Jeden z nich tuší „držkopád“

    22:07 „Hrajou o čas.“ K vládě se vyjádřili umělci. Jeden z nich tuší „držkopád“

    „Bude to ve finále držkopád… Jako na lodi Bounty. Tohle se v lepší společnosti nedělá.“ Tak hodnotí …