„Hitler se ptal? Putin se ptal?“ Paní z Václaváku, „hvězda“ internetu

29.09.2022 9:26 | Ze sítí

Redaktor Aktuálně.cz Radek Bartoníček mapoval názory demonstrantů na první i druhé demonstraci Česko na 1. místě. Postoje jedné z účastnic rozhodně stojí za vyslechnutí. Zazněla slova o defenestraci vlády, i o tom, jakým způsobem odchod vlády uspíšit. Lenin ani Putin se přece také nikoho neptali.

„Hitler se ptal? Putin se ptal?“ Paní z Václaváku, „hvězda“ internetu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace Česká republika na 1. místě s názvem Nenásilná revoluce

„Jsem si vědom, že asi zkouším trpělivost a toleranci většinové části twitteru na samou hranici, ale podle mě je užitečné znát názory a reakce lidi z dnešního Václaváku,“ píše na svém twitteru Radek Bartoníček a přidává rozhovor s jednou z účastnic středeční demonstrace.

„Třeba této paní, se kterou mnozí nebudete souhlasit. A někteří budete. Díky za pochopení pro novinařinu,“ dodává ke kontroverzním názorům, které v jím natočeném videu prezentuje zmíněná účastnice, která se zúčastnila proto, že už se na to podle vlastních slov nemůže dívat.

 

Obsah rozhovoru je skutečně zajímavý a zazněla v něm spousta kontroverzních názorů.

Na dotaz na preferovaný způsob odchodu vlády Petra Fialy, se kterou není dotyčná spokojená, se Bartoníčkovi dostalo odpovědi, že způsob odchodu je lhostejný.

„Mně je jedno, jestli vláda odejde dveřmi, nebo oknem,“ má jasno účastnice demonstrace a přidala i další svůj názor na politiky, se kterými sympatizuje.

„Mně se líbí Orbán nebo Putin, ti jednají pro svoji zemi,“ narážela respondentka na fakt, že vláda Petra Fialy je často kritizována za nečinnost směrem k českým občanům a zvýšené aktivity směrem k těm ukrajinským.

Nenechala si pro sebe ani svůj názor na rusko-ukrajinský konflikt.

„Co se děje na Ukrajině, je záležitost bývalého Sovětského svazu,“ myslí si.

„Tam se vždycky děly zvěrstva, mě to nezajímá,“ dodala ještě.

Dotyčná paní odpovídala i na dotaz, zda není cestou ke změně vlády vyčkání na parlamentní volby a zvolení jiných zástupců lidu.

To je ale podle ní zbytečné.

„Hitler se ptal? Putin se ptal?“ překvapila svojí odpovědí s evidentním odkazem na převzetí moci silou. Dodejme ale, že i Hitler byl, na rozdíl od Lenina, zvolen ve volbách, i když jim předcházely velmi nestandardní kroky a vyostřování společenské a politické situace v tehdejším Německu.

„Když něco nejde řešit normální cestou, musí se to řešit nestandardně,“ uzavřela rozhovor účastnice demonstrace Česko na 1. místě.

 

Na příspěvek, resp. video natočené Radkem Bartoníčkem ale reagoval i aktivista Petros Michopulos.

„Hitler se ptal? Lenin se ptal? Když to nejde normální cestou, tak se to musí řešit nestandardní cestou,“ zopakoval slova z videa a doplnil je.

„Říkal jsem to Rajchlovi u nás a psal i jinde. Rajchl a ta jeho parta regulérně plánuje převrat ruského typu, jako v únoru 48,“ má jasno Michopulos v tom, že předseda hnutí PRO chystá státní převrat podobný tomu komunistickému.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…