„Já bych řekl, že jí je z toho šoufl, co slyší od premiéra Fialy.“ Holec se musel smát

24.08.2024 22:00 | Monitoring

Komentátor Petr Holec nelítostně hodnotil úřadování našich nejvyšších ústavních činitelů, vzhledem k jejich třaskavým vyjádřením k aktuálním událostem v uplynulých dnech. V rozhovoru pro XTV připomněl, že na Hradě úřaduje člověk, který bránil proniknutí demokracie do totalitního Československa. Premiéra Petra Fialu označil za notorického lháře. Holec vyzval plukovníka Foltýna, aby vůči Fialovi zakročil a plnil svou práci ohledně boje proti dezinformacím. „Jestli sedne na Fialu, tak se při odhalování dezinfa do smrti nezastaví,“ poznamenal komentátor.

„Já bych řekl, že jí je z toho šoufl, co slyší od premiéra Fialy.“ Holec se musel smát
Foto: XTV
Popisek: Petr Holec v XTV

Na úvod se Holec pozastavil u článku Marka Stoniše s titulkem Generál Pavel je náš první porevoluční prezident, který uvítal okupaci Československa. „Jeho marketéři ho stylizovali během prezidentské volby do podoby takového novodobého Václava Havla, což byl samozřejmě neuvěřitelný bizár, ale kdyby to viděl Václav Havel, tak by musel říct, to jsou ale paradoxy, co…. Protože on je skutečně náš první polistopadový komunistický prezident, ale jenom díky bijcům proti komunistům. Ti, co ho hnali na Hrad, vždy upozorňovali, kdo má komunistickou minulost, když se jim to hodilo.

Tenhle ale nemá jen komunistickou minulost, ale i v rozvědce, agentskou, byl to člověk, co bránil průniku demokracie do totalitního Československa,“ připomněl Holec v pořadu Podtrženo sečteno komunistickou minulost současného prezidenta Petra Pavla.

„Kdyby s takovou minulostí měl tento člověk trochu charakteru, tak se na 21. srpna nechá zavřít s manželkou doma, aby ho to nesvádělo jít ven a nedej bůh něco říct,“ uvedl Holec, že Petru Pavlovi nepřísluší, aby se veřejně vyjadřoval k srpnovým událostem. „Ale on ne, musí v budově Českého rozhlasu, kde se konal připomínkový pietní akt, žvatlat to, co si určitě nemyslí,“ dodal komentátor k Pavlovu projevu v den výročí okupace Československa.

„Žijeme v době ohromného pokrytectví, kdy si lidé omluví cokoliv, když si myslí, že je to jejich správný kandidát. Kdyby tam přišel Andrej Babiš, který okupaci z roku 1968 nikdy neschvaloval, ale má komunistickou minulost, tak po něm budou házet vejce, pískat, plivat a já nevím, co všechno. Tak jim měřme oběma stejně,“ poukázal Holec na jistý dvojí metr v české společnosti.

V této souvislosti se opřel do způsobu fungování českých médií: „Mainstreamová média se nerozpakovala nad tím, že tento člověk tam mluví o statečnosti i roku 1968... Nenapadá mě jiný vysoký polistopadový politik, který by se chlubil tím, že schvaluje okupaci z roku 1968, dal si to do životopisu, a to v roce 1987, to už byl sakra dospělý,“ kroutil Holec nevěřícně hlavou nad tím, jak Petr Pavel převléká kabát. „Tohle vše je přece ohromná ironie,“ doplnil.

Rozboru neunikl ani projev premiéra Petra Fialy na čtvrtečním zahájení mezinárodního agrosalonu Země živitelka, kde v souvislosti s cenami potravin sdělil, že jsme zlevnili nejvíc ze zemí OECD. Holec se před svým komentářem neudržel smíchu a poté dodal: „Nemohl jsem se udržet, promiňte, že jsem se rozesmál, není to neslušností. Obraz často mluví sám za sebe beze slov. Podívejte se na europoslankyni ODS Vrecionovou. Já bych řekl, že jí je z toho šoufl, co slyší od premiéra Fialy,“ komentoval fotografii ze Země živitelky.

Premiéra Fialu následně označil za lháře. „Je to ten starý super lhář, nejlepší lhář v OECD. V OECD jsme ve skutečnosti nejlepší v tom, že nám klesly nejvíce reálné mzdy ze všech. Ale Petr Fiala, jak je notorický lhář a ví, že za sebou táhne ekonomický průšvih a blíží se volby, tak to potřebuje zahladit,“ konstatoval Holec.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Pane senátore ještě k dotazu "Bydlení"

V začátku odpovědi jste uvedl: " Asi jediný způsob, jak pomoci stavět cenově dostupné bydlení, je významně je dotovat ze státních prostředků." Nemyslíte, že města, obce, bezhlavě a bez nějakých výhledů do budoucnosti rozprodaly z politických důvodů (aby se tehdejší konšelé zalíbili) mnohdy pod cenou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Premiér bude tvrdit,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusedeep purple , 25.08.2024 9:39:39
i jeho výkaly voní. A straky mu ještě budou tleskat.

|  10 |  0

Další články z rubriky

Tichá smrt Ukrajiny. Pokud USA zásadně nezmění svůj přístup, zní varování

7:35 Tichá smrt Ukrajiny. Pokud USA zásadně nezmění svůj přístup, zní varování

Pokud si někdo myslí, že ruský vládce Vladimir Putin ukončí agresi proti Ukrajině, pokud se mu dosta…