„Já si tě splet s tátou.“ Ondřej Kolář zvolen. Ale divný moment

10.06.2024 0:02 | Monitoring

Andrej Babiš se svým hnutím ANO jasně vyhrál volby do Evropského parlamentu a může slavit. Jak z hlediska počtu mandátů, tak z hlediska počtu hlasů voličů. Mezi svými podporovateli se hlasitého potlesku dočkal i předseda ODS a premiér Petr Fiala. Ten pogratuloval Babišovi k vítězství a promluvil o výsledku koalice. A pak se dostal ke slovu staronový poslanec Alexandr Vondra a připsal si na triko velký přešlap.

„Já si tě splet s tátou.“ Ondřej Kolář zvolen. Ale divný moment
Foto: repro foto Facebook
Popisek: Tisková konference SPOLU k evropským volbám

Jasným vítězem voleb do Evropského parlamentu v Česku je hnutí ANO 2011 Andreje Babiše, a to jak z hlediska počtu hlasů, tak z hlediska počtu mandátů. ANO získalo sedm křesel z dostupných jedenadvaceti křesel v Česku a ziskem hlasů přes 26 procent hlasů.

Koalice SPOLU je druhá. Se ziskem přes 22 procent hlasů tato nejsilnější vládní koalice získala druhé místo.

Třetí v pořadí skončila koalice Přísaha a Motoristé v čele s Filipem Turkem, který s kolegy a s kolegyněmi získal přes deset procent hlasů a dva mandáty.

Těsně pod deseti procenty skončila koalice STAČILO! v čele s šéfkou komunistů Kateřinou Konečnou, která získala též dva mandáty.

Dva mandáty má i hnutí STAN a po jednom křesle v europarlamentu získali Piráti a koalice SPD a Trikolory.

A premiér Petr Fiala (ODS) se přihlásil o slovo. Mezi svými podporovateli si spolu s předsedkyní TOP 09 Markétu Pekarovou Adamovou a Marianem Jurečkou vysloužili potlesk. Fiala poděkoval lidem, že k volbám přišli.

„Chtěl bych také pogratulovat vítězi těchto voleb, kterým je nepochybně hnutí ANO. „Pokud jde o koalici SPOLU, tak to je výsledek, z něhož nejsme nijak nadšení, ale nijak zvlášť zklamáni. A budeme se snažit, abychom ve všech těch příštích volbách nebyli druzí, ale abychom je vyhrávali,“ pronesl Fiala.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Vondra se určitě v EU dobře orientuje , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseČtenářka2020 , 10.06.2024 9:20:00
Jen ty jeho přešlapy jsou podezřelé. Jandejska spojuje s dopisem Putinovi a do EU parlamentu vítá přítele Pepy Petra Koláře. Tak aby ho ten třetí přešlap nepřepadl někde v EU kuloárech s myšlenkou ,, co jsem to tady vlastně chtěl,,

|  5 |  0

Další články z rubriky

Dceru obtěžují migranti. Německý ministr odhalil citlivé věci. A pak udeřil

13:07 Dceru obtěžují migranti. Německý ministr odhalil citlivé věci. A pak udeřil

Cem Özdemir, německý ministr zemědělství za stranu Zelených, se po nemalém váhání rozhodl promluvit …