„Jsem první černoška.“ Biden pokračuje v přešlapech

06.07.2024 7:30 | Zprávy

Americký prezident Joe Biden o sobě při rozhovoru pro filadelfskou rozhlasovou stanici WURD prohlásil, že je hrdý na to, že je „první černoškou v Bílém domě“. Stalo se tak zrovna v době, kdy se jeho asistenti podle deníků The New York Times a The Telegraph snaží Bidenovu kampaň – poznamenanou jeho nedávným výkonem při debatě s exprezidentem USA Donaldem Trumpem – restartovat. Při rozhovoru zřejmě Biden pomíchal i své vlastní působení ve funkci viceprezidenta za Baracka Obamy.

„Jsem první černoška.“ Biden pokračuje v přešlapech
Foto: Repro: X
Popisek: Projev prezidenta Spojených států amerických Joea Bidena v Kongresu

Na přeřeknutí Bidena rozhovoru pro filadelfskou rozhlasovou stanici WURD upozornil server The Telegraph a poznamenal, že prezidentův nejnovější přehmat přichází zrovna v době, kdy roste tlak na to, aby odstoupil ze snahy o své listopadové znovuzvolení.

Americký prezident se prohlášení dopustil ve čtvrtek večer, když v rámci uvedeného rozhovoru bojoval o záchranu své předvolební kampaně, která by měla skončit již i podle názorů části jeho Demokratické strany.

V rozhovoru pro WURD si Biden zřejmě spletl sebe se svou viceprezidentkou Kamalu Harrisovou a mluvil tak o sobě jako o černošce. „Mimochodem, jsem hrdý na to, že jsem, jak jsem řekl, první viceprezident, první černoška…, která bude sloužit s černošským prezidentem,“ tvrdil o sobě Biden, čímž zřejmě pomíchal i své vlastní působení ve funkci viceprezidenta za Baracka Obamy.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak si v ODS představujete transparentnost?

Proč podporujete lidi, kteří nejsou transparentní, jako třeba senátor Nwelati, který opakovaně nepodává majetkové přiznání? Vám to přijde v pořádku, řešil jste to s ním třeba? A neměla by se pokuta za neodevzdání zvýšit, hlavně když k tomu dochází opakovaně? Je evidentní, že stávající pokuta pro něk...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ostnatý drát, pane Foltýne?“ Dan Vávra a jiní po „sv*ních“. I ambasáda USA mluví

4:44 „Ostnatý drát, pane Foltýne?“ Dan Vávra a jiní po „sv*ních“. I ambasáda USA mluví

Herní vývojář a zakladatel Společnosti pro obranu svobody projevu Daniel Vávra se ptá, jakým způsobe…