„Muži nám berou medaile.“ Povstání biologických žen proti společnosti Nike. Natočeno

10.10.2024 17:39 | Monitoring

Oděvní společnost XX-XY Athletics, zaměřená na ženské sportovní oblečení, si v „reklamě“ došlápla na nadnárodní kolos Nike. „Proč tvrdíte, že podporujete ženy a dívky, a když vás nejvíc potřebujeme, mlčíte? Dnes se muži hlásí o naši identitu, naše sporty, naše prostory. Muži a chlapci kradou naše příležitosti, medaile, trofeje a naši budoucnost,“ stojí ve videu. Ve středu výtky je to, že společnost Nike „pokrokově“ podporuje transgenderové sportovce, kteří vstupují do ženských sportů a získávají tam vavříny. A tím znemožňují sportovkyním s chromozomem XX dosáhnout ve sportu jak uznání, tak i vrcholu, protože se stále více zvyšuje možnost, že ji překoná mužský protivník, který podstupuje hormonální „léčbu“ a snižuje se mu hladina testosteronu.

„Muži nám berou medaile.“ Povstání biologických žen proti společnosti Nike. Natočeno
Foto: Repro Youtube
Popisek: Hannah Mouncey - profesionální "hráčka" házené

10. října je neoficiální XX den, tedy den lidí s chromozomem XX. Lidí, kdysi známými pod pojmem ženy. A oděvní společnost XX-XY Athletics se rozhodla vůči nadnárodnímu kolosu Nike bránit právě pojem žena. Vytvořila k tomu účelu „reklamní“ video, které zobrazuje více než 10 dívek různého věku – všechny předávají varovný vzkaz oděvní velmoci.

Anketa

Obáváte se odklonu České republiky od jádra EU?

hlasovalo: 16167 lidí
„Milá Nike! – proč se mě nezastaneš?“ vyčítají dívky a mladé ženy nadnárodní korporaci. A pokračují v odhalení toho, co se v ženském sportu nyní děje. „Proč tvrdíte, že podporujete ženy a dívky, a když vás nejvíc potřebujeme, mlčíte? Dnes se muži hlásí o naši identitu, naše sporty, naše prostory. Muži a chlapci kradou naše příležitosti, medaile, trofeje a naši budoucnost. Není to fér, není to spravedlivé. Ve skutečnosti je to strašně nebezpečné, přesto odmítáte použít svou platformu,“ zaznívá ve videu.

Ženy a dívky ve videu poukazují na to, že transgenderová práva začínají převyšovat nad právy žen. Dovolí společnost Nike, aby muži ukradli ženám jejich sport? „Nike, říkáš, že jsi pro sociální spravedlnost a pokrok, tak proč dovoluješ, aby se práva mužů dostala před naše? Vidíš, s velkou platformou přichází ještě větší zodpovědnost. Máš šanci udělat správnou věc, žádáme tě, Nike, jako největší hlas ve všech sportech, zastaneš se mě? Uděláš to?“ apelují ženy ve videu.

Společnost XX-XY Athletics byla založena letos v březnu uměleckou gymnastkou Jennifer Anne Sey. Jennifer Anne Sey byla v osmdesátých letech vicemistryní USA v umělecké gymnastice. V roce 1999 se stala marketingovou ředitelkou Levi Strauss. Ze společnosti odešla v roce 2022 po sporech o covidových opatřeních. Psala kritické sloupky pro New York Post o woke kultuře a cancel kultuře. V březnu 2024 založila společnost XX-XY Athletics. Společnost byla kritizována za to, že je „transfobní“ a „anti-transgenderová“.

„Je k vzteku, že takové video je vůbec potřeba nahrát. Tato ideologie, že by trans-sportovkyním mělo být umožněno hrát a závodit v dívčích sportech, má hodně daleko ke zdravému rozumu,“ shrnul většinový postoj pod videem jeden z diskutujících. 

 

 

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Kučera

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Nahrady

Dobrý večer, pane ministře, chci se zeptat, zda Vám přijde v pořádku do budoucna náhrada první dámě za výlohy spojené a její činností pro stát v částce cca 100 000,- Kč měsíčně? Opravdu, v dnešní době? Nechci být vulgární, ale v dnešní době, kdy spoustu lidí neví kudy kam a je to tragické, Vám to př...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 14 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Fiala nově s platem 312.500. „Nemám radost,“ hájí se. „Prolhaný lháři,“ křičí lidé

18:45 Fiala nově s platem 312.500. „Nemám radost,“ hájí se. „Prolhaný lháři,“ křičí lidé

Premiér Petr Fiala se s občany České republiky podělil o své myšlenky ohledně navýšení platů politik…