„Na volby nehledí. Je to hra na demokracii.“ Klaus se pustil do EU. Ostře

19.07.2024 8:20 | Monitoring

Bruselské elity na nějaké volby nehledí, celá Evropská unie je hra na demokracii, šaškárna, komentuje bývalý prezident Václav Klaus ve svém pravidelném rozhovoru pro XTV nejen znovuzvolení šéfky Evropské komise. Komentoval také atentát na Donalda Trumpa, kdy střelce podle něj vytvořila tamní politická atmosféra. Opřel se do šéfky sněmovny Pekarové Adamové (TOP 09), ta ke střelbě na Trumpa pronesla: „Kdo seje vítr, sklízí bouři“. A vyjádřil také přání ohledně zániku ODS.

„Na volby nehledí. Je to hra na demokracii.“ Klaus se pustil do EU. Ostře
Foto: XTV
Popisek: Václav Klaus

„Myslím, že je na čase mě odepsat a definitivně poslat spolu s Bidenem do starého železa, abychom se už na veřejnosti nevyskytovali,“ odpovídal exprezident Václav Klaus na úvodní otázku, jak snáší tropické teploty posledních dnů, kterém mu nedělají příliš dobře.

Následně se přesunul k aktuálním událostem, jako je například znovuzvolení Ursuly von der Leyenové do čela Evropské komise, které – jak již dříve poukazoval – bylo předem domluvené: „Dva měsíce před volbami byla dohodnutá ta čtyři  jména vedení Evropské unie – že to dostane Leyenová, Němka, Portugalec, Malťanka a Estonka. To nás přece popuzuje už měsíce, a samozřejmě se potvrdilo, že je to už dávno domluvené. Ta evropská věrchuška, ty elity, byrokracie, na nějaké volby vůbec nehledí, nehrají pro ně žádnou roli,“ uvedl Klaus.

„Je to tragické, nesmyslné a špatné,“ konstatoval k volbám v Evropském parlamentu a k neúčasti Francie ve vedení Evropské unie doplnil: „To je součást naplánovaného procesu a hry na demokracii v Evropské unii, která se stále hraje, obyvatelé evropských zemí ji ještě ne úplně prokoukli. Je to jen velká hra na velkorysost velkých zemí a ponižování se před zeměmi malými, respektování jejich hlasu a jejich významů, je to samozřejmě šaškárna,“ dodal.

„Celá evropská unie je hra na demokracii. Zejména Evropský parlament je pouze hrou na demokracii a je kvazi parlamentem. Odehrávají se tam procesy, které se standardními demokratickými volbami nemají nic společného. To je alfa a omega uvažování některých z nás už celé desetiletí. Tyhle volby, těch čtyř papalášů Evropské unie, to teď celé vyzdvihly do popředí. Navíc tři ženy a jeden muž, to je také politicky korektní výsledek. Tam by ještě patřila ta Nerudová a Pekarová Adamová,“ pokračoval Václav Klaus.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Pane senátore ještě k dotazu "Bydlení"

V začátku odpovědi jste uvedl: " Asi jediný způsob, jak pomoci stavět cenově dostupné bydlení, je významně je dotovat ze státních prostředků." Nemyslíte, že města, obce, bezhlavě a bez nějakých výhledů do budoucnosti rozprodaly z politických důvodů (aby se tehdejší konšelé zalíbili) mnohdy pod cenou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

ANO, celý KOlektivní ZÁpad si HRAJE na DEMOKRACII, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJaroslav z Bystřice , 19.07.2024 8:50:40
Jedině PŘÍMÁ DEMOKRACIE může naplnit pojem demokracie.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Psi a kočky: Zhudebněný Trump baví, ale došlo k vývoji

13:20 Psi a kočky: Zhudebněný Trump baví, ale došlo k vývoji

Donald Trump během prezidentské debaty obvinil migranty ve Springfieldu, že jedí domácí mazlíčky. Na…