„Nespěte ožralí v parku, neperte se s Rusy. Na Ukrajině umřete. Na vaše vlajky nejsme zvědaví.“ Rána Ukrajincům v ČR

24.07.2024 9:35 | Komentář

Český rozhlas vyzval posluchače, aby posílali vzkaz Ukrajincům v cizině, kteří odmítají nastoupit na frontu. Možnosti využil komentátor Štěpán Kotrba a pojal ji po svém. „Smiřte se s tím, že vlast už neuvidíte, a najděte vlast zde,“ vzkázal. Na Ukrajině by podle něj umřeli. A následovaly konkrétní rady pro klidné soužití: „Nespěte ožralí v parku, neperte se s Rusy.“ A rovněž na jejich vlajky zde prý nikdo není zvědavý.

„Nespěte ožralí v parku, neperte se s Rusy. Na Ukrajině umřete. Na vaše vlajky nejsme zvědaví.“ Rána Ukrajincům v ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protest proti ruskému rannímu bombardování dětské nemocnice v Kyjevě.

Ukrajina v posledních týdnech opakovaně zpřísňuje podmínky odvodů a usiluje i o to, aby na frontu dostala muže žijící v zahraničí.

Na jaře vyvolala rozruch nová konzulární pravidla, která výrazně omezovala mužům v odvodovém věku prodlužování víz.

Od 23. dubna nemají ukrajinské ambasády poskytovat konzulární služby ukrajinským občanům mužského pohlaví, kteří jsou v odvodovém věku, tedy od 18 do 60 let. Zákaz bude platit do doby, než budou vyjasněna ustanovení zákona o zvýšené mobilizaci. Uvádí se to v dopise podepsaném prvním náměstkem ministra zahraničí Andrijem Sybigou. V něm je i zmíněno, že nařízení je vydáváno, aby se občané „nemohli vyhýbat vyřízení odvodů“.

Na Ukrajině už nedochází jen k tomu, že verbířské hlídky systematicky pročesávají ulice měst, ale povolávací rozkazy se doručují dokonce i na stvrzence za platbu kartou, kterou si bankovní systémy spojí s jejím majitelem a rozpoznají, zda je způsobilý ke službě v armádě.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

Ukrajinci

Informace pro ukrajinské občany na území ČR v návaznosti na ruskou agresi na Ukrajině na leznete na oficiálních stránkách MV ČR. MV ČR také pro tento účel zřídilo samostatný portál. Základní informace o ukrajinské diaspoře v České republice naleznete na těchto stránkách.

autor: Jakub Vosáhlo

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Opět ta mnohkrát omílaná lež,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseHonzaSouček , 24.07.2024 10:21:35
že Rusko po vítězství na Ukrajině zaútočí na další evropské státy. Tomu může věřit jen nemyslící hlupák. Proč by to Rusko dělalo? Mají tyto státy něco, co Rusko nemá nebo co si nedokáže přivézt z Asie? Je tomu spíše naopak, Evropa se bez ruských surovin neobejde, to je jasné i přeze všechny ty sankce, které nejvíce dopadají na evropské občany. Co bych vzkázal u nás žijícím Ukrajincům? Donuťte Zelenského režim k rezignaci, donuťte ukrajinské politiky k mírovým jednáním a hlavně, nevěřte západu ani slovo. Nikdo vám nepomůže.

|  36 |  0

Další články z rubriky

Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

18:51 Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

Jako „multidoménová operace“ je označována nová vojenská doktrína NATO, o které se diskutovalo na pr…