„Ožebračují vás. Projevte odpor jako ve filmu Sedm statečných.“ Kandidát Smetana netradičně k voličům

17.09.2024 12:10 | Monitoring

Znáte film Sedm statečných? Westernová klasika. Podnikatel a kandidát do Senátu v obchodu Chomutov Jiří Smetana se teď obrátil na své spoluobčany a v duchu tohoto filmu oslovil sedm tisíc statečných. Sedm tisíc mužů a žen, kteří mu pomohou měnit Českou republiku: „Proti té současné bandě.“

„Ožebračují vás. Projevte odpor jako ve filmu Sedm statečných.“ Kandidát Smetana netradičně k voličům
Foto: archiv
Popisek: Podnikatel Jiří Smetana, kandidát do Senátu za Chomutovsko

V pátek a v sobotu půjdou Češi, Moravané a Slezané k volebním urnám. Budou volit do krajů a ve třetině obvodů také do Senátu. Jedním z těch, kteří budou usilovat o hlasy voličů, je i podnikatel Jiří Smetana kandidující na Chomutovsku s podporou SPD, Trikolory, Svobodných a PRO.

Osobně má prý moc rád film Sedm statečných. Na videu kolujícím na sociálních sítích prozradil, že ho viděl asi dvacetkrát.

„A uvědomil jsem si během kampaně tady v chomutovském obvodu obrovskou míru rezignace, znechucení se současnými politiky a se současnou politikou,“ prozradil Smetana. Od lidí na ulicích často slyšel, že to nestojí za nic, ale nedá se s tím nic dělat. „Tak jsem si přesně vzpomněl na tenhle film, jak se cítili ti ubozí vesničané terorizovaní Calverovou bandou, která od nich vybírala desátky, terorizovala je, šikanovala je a oni cítili podobnou beznaděj. Ale, jak to vyřešili? Jestli si vzpomínáte, tak si najali 7 statečných,“ připomínal Smetana.

„A abychom prolomili tu rezignaci, tak je třeba tady v chomutovském obvodu, ať už v Kadani, v Klášterci, ve Vejprtech nebo tady v Jirkově najít ne 7, ale 7 000 statečných lidí z obvodu Chomutov, kteří se nebudou bát přijít k senátním volbám za několik dní a hodit hlas, který bude protestní,“ rozjel se Smetana.

Představil také plán, co by jako senátor za Chomutovsko prosazoval.

Prosazoval by koncepční plán, co s uhelnými a tepelnými elektrárnami, protože vláda podle jeho názoru jedná překotně. „Je třeba jasného postupu, který by byl sociálně, logisticky a nákladově co nejméně bolestivý,“ zdůraznil na facebooku.

Současně chce řešit vyloučené lokality a prosazuje konec ustupování, volá po posílení bezpečnosti a vyžaduje stopku pro neziskové organizace z Prahy.

Na celostátní úrovni hodlá prosazovat dostupné bydlení pro všechny.

Požádal voliče, aby mu 7 tisíc z nich dalo hlas a umožnili mu tak postoupit do druhého kola senátních voleb a v tomto druhém kole mu pomoci zabojovat „proti současné bandě“ a dovolili mu vyzdvihnout odpor, „který bude proti té současné bandě, která podobně jako Calverova banda ožebračovala vesničany, ožebračuje vás. Nejen v okrese Chomutov, ale v celé naší krásné zemi,“ nešetřil tvrdými slovy Smetana.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 9 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Volby v měkké totalitě. Neudálost, myslí si Václav Klaus

17:42 Volby v měkké totalitě. Neudálost, myslí si Václav Klaus

Bývalý prezident Václav Klaus před nadcházejícími krajskými a senátními volbami vyzývá, aby lidé nev…