„Pochod pro každou rodinu“. Piráti, EU, firmy, velvyslanci. Vyvrcholení Prague Pride stálo za to

12.08.2024 16:01 | Monitoring

V sobotu se centrem Prahy prošly desítky tisíc členů a podporovatelů LGBTQ+ komunity v rámci průvodu Pride Parade. Nechyběli ani politici, velvyslanci a velké firmy. ParlamentníListy.cz vám proto přinášejí to nejlepší z průvodu Prague Pride 2024 obrazem.

„Pochod pro každou rodinu“. Piráti, EU, firmy, velvyslanci. Vyvrcholení Prague Pride stálo za to
Foto: PL
Popisek: Prague Pride 2024

Začínalo se ve 12 hodin ve spodní části Václavského náměstí. Bylo zde i malé pódium s nápisem Happy Pride. 

V publiku bylo vidět mnoho vlajek. Nejčastěji šlo samozřejmě o vlajky LGBTQ+ komunity, ale byly tu i vlajky jiné. Svůj prapor zde měli Piráti nebo třeba Evropská unie. 

Svoje barvy (v duhové variantě) ale do průvodu vynesly i velké korporace. Třeba operátor Vodafone, jak můžete vidět na obrázku. Byla tu ale také Škoda auto a další. 

Jedním z politiků, kteří se prošli centrem Prahy, byla pirátka Olga Richterová. Společně s ní šli v tomto bloku třeba Aleš Cibulka, Lenka Králová nebo Kryštof Stupka.

Kryštof Stupka měl v ruce vlajku LGBTQ+ komunity. „Sexualita není volba, sexualita není životní styl. Sexualitu máme od narození, nenávist jste se museli naučit,“ píše Stupka na svém profilu na X.

Před blokem průvodu číslo 1 Vodafone šla tato barevně oděná a vesele naladěná tanečnice s LGBTQ+ deštníkem.

Richterová s dalšími drželi plakát s heslem Pochod pro každou rodinu. „Letošní průvod nese podtitul Pochod pro každou rodinu. (Starší ročníky jistě pamatují doby, kdy záměrně ve stejný den jako Prague Parade probíhal homofobní Pochod pro rodinu.),“ píše se na stránkách organizátorů.

Letošního průvodu se zúčastnil i německý velvyslanec, Jeho excelence Andreas Künne. Festival Prague Pride letos mezi donory mohl počítat ambasády Spojených států, Německa, Švýcarska a Británie.

Průchod se vyznačoval veselou a neformální náladou. Na jednom ze záběrů uvolněný mladší muž tancuje do rytmu hlasité elektronické hudby a do toho ve vzduchu máchá erotickou pomůckou.

Průvodu se z politických subjektů zúčastnili také Zelení. Zde na snímku jejich prapor a vyhrazená pozice číslo 12.

Sestřih toho nejzajímavějšího z letošního průvodu v rámci festivalu Prague Pride si můžete prohlédnout na YouTube kanálu Parlamentní listy. Nezapomeňte na kanálu přihlásit odběr, budeme pro vás připravovat zajímavá videa z aktuálního politického a kulturního dění, rozhovory s významnými politiky a ve zkrácené formě také názory osobností. 

 

 

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Novotný

Referendum - upřesnění

Dobrý večer, přečetla jsem si Vaši odpověď na dotaz od jiné uživatelky s názvem "referendum". Dále jsem si prostudovala Vás odkaz na tuto odpověď a zajímá mě bod 1e) v němž se v podstatě píše, že v referendu nebudou mít občané možnost hlasovat o členství v mezinárodních organizacích.. Nebo se pletu...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pane Stupko, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseoptimus , 12.08.2024 17:01:47
mohl jste si všimout, že většina populace v ČR opačnou sexuální orientaci chápe a toleruje ji. Naopak brutální prosazování LGBTQ+ komunity a Vaše dekadentní akce Prague Pride , právem, vyvolávájí jistou nevraživost. Pokud dodržují základní společenská pravidla a neexhibují jak Vy v Praze, pak je mi úplně jedno, jestli doused žije s Karlem, či sousedka s Maruškou.

|  25 |  0

Další články z rubriky

Nechci, aby mě zastřelil černoch. Slovo „rasista“ je zbraň. Student napsal černé na bílém

18:55 Nechci, aby mě zastřelil černoch. Slovo „rasista“ je zbraň. Student napsal černé na bílém

V některých amerických městech dlouhodobě bují černošská kriminalita, jež se dotýká celé tamní spole…