„Setkání dvou ukrajinských premiérů, krása.“ Fiala a Šmyhal v Praze. Lidé se smějí

16.07.2024 18:57 | Monitoring

Premiér Petr Fiala dnes v Praze přivítal ukrajinského premiéra Denyse Šmyhala na společném jednání vlád Česka a Ukrajiny. Lidé Fialovi připomínají kontroverzní zrušení tradičních jednání se slovenskou vládou. „Ještě nedávno česká vláda jednala se slovenskou vládou. Docela změna,“ píší lidé a Fialu označují za detašovaného ukrajinského premiéra.

„Setkání dvou ukrajinských premiérů, krása.“ Fiala a Šmyhal v Praze. Lidé se smějí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda vlády Ukrajiny Denys Šmyhal a premiér Česka Petr Fiala

Fiala na síti X informoval o společném jednání české a ukrajinské vlády, které v úterý probíhá v Praze. „Přivítal jsem v Praze ukrajinského premiéra Denyse Šmyhala na společném jednání vlád Česka a Ukrajiny. Kromě obranné spolupráce jsme řešili energetiku, český export a další zapojení českých firem v obnově Ukrajiny,“ uvedl Fiala.

 

 

Kvůli odlišným postojům k pomoci Ukrajině přitom česká vláda zrušila tradiční bilaterální setkání se slovenskou vládou Roberta Fica. „Ještě nedávno česká vláda jednala se slovenskou vládou. Docela změna,“ komentují lidé.

 

 

Někteří jsou mnohem ostřejší a Fialu rovnou označují za detašovaného ukrajinského premiéra. „Dva premiéři jedné země na jednání v úplně jiné, co to má zaplatit. Ukrajina udělala skvělý tah, když si u nás zřídila detašovanou vládu. Tak šup šup poslat nějaký ty miliardy, jinak se vám do kampeličky nic nevrátí,“ napsal jeden z komentujících.

 

 

„Setkání dvou ukrajinských premiérů, to je krása,“ přidal se další.

 

 

„Ukrajinský premiér venčí svého ukrajinského fialového čokla,“ objevuje se v množství podobných příspěvků.

 

 

Lidé také připomínají, že aktuálně vláda řeší, jak zapracovat do českých zákonů Green Deal, což lidem způsobí nemalé výdaje. „Vláda projednává, jak zapracovat do zákonů evropskou směrnici, kterou jste lidem zajistili placení povolenek na naftu, benzín a plyn, a vy místo, abyste rezignoval, že jste něco takového dopustil, tak plánujete obnovu Ukrajiny?“ ptá se jeden z diskutérů.

 

 

Objevilo se i několik pozitivních ohlasů, že z přátelství s Ukrajinou budou těžit české firmy při poválečné obnově Ukrajiny. „Jasně je vidět, kdo je ve světě respektován. České firmy budou mít díky pomoci české vlády Ukrajincům snadný přístup na tamní trh. Zařídila by to dnešní opozice? Asi těžko...,“ má jasno mladý člen ODS Dominik Kolder.

 

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jakub Makarovič

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jen postavte zbrojovku banderovcům na Ukrajině, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseZablokován na Seznamu , 17.07.2024 6:40:33
Rusové ji budou mít zaměřenou s prvním výkopem pro základy a zaměstnanci se možná dožijí první přestávky na svačinu.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Tam něco nehraje. Ukrajinec se vrátil na začátek, na Majdan

8:24 Tam něco nehraje. Ukrajinec se vrátil na začátek, na Majdan

Ukrajinský politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě, věnující se novým důkazům a v…