„Směřujeme ke třetí světové válce.“ Trumpův naléhavý vzkaz. Vysíláno v televizi

05.09.2024 15:25 | Monitoring

Republikánský kandidát na prezidenta Donald Trump poskytl další rozhovor televizi Fox News, konkrétně moderátorovi Seanu Hannitymu. Zdůraznil, že až vyhraje volby, americkou společnost opět uzdraví. Teď je to podle něj tak, že do Spojených států proudí migranti z celého světa, včetně duševně nemocných lidí a zločinců, a to je třeba zarazit. Varoval, že končící prezident Biden a jeho viceprezidentka Harrisová ženou svět do třetí světové války.

„Směřujeme ke třetí světové válce.“ Trumpův naléhavý vzkaz. Vysíláno v televizi
Foto: X/Jay Cutler
Popisek: Donald Trump po pokusu o atentát

Trump vstoupil na pódium v pensylvánské aréně, kde se dočkal podpory svých příznivců. Před publikem opět nešetřil tvrdými výroky na adresu své demokratické protikandidátky na prezidentku Kamaly Harrisové. Nazval ji „pohraničním carem“ a prohlásil, že 20 milionů lidí – z nichž mnozí podle něj vyšli přímo z věznic a další jsou „duševně nemocní“ – se „nahrnulo do naší země“.

Fox News předtočený rozhovor zveřejnila jen pár dní před očekávanou debatou prezidentských kandidátů, kde se každý z nich pokusí získat na svou stranu nerozhodnuté voliče. Především ve státech, které jednou volí za prezidenta demokratického kandidáta, podruhé republikána a potřetí opět republikána nebo demokrata. Podle toho, který z kandidátů se voličům jeví v daném volebním roce jako schopnější. Jsou to Nevada, Georgia, Pensylvánie, Michigan, Wisconsin a Arizona.

Server britského deníku The Guardian upozornil, že volební analytik Nate Silver předpověděl, že Pensylvánie bude pravděpodobně „bodem zlomu“ celých voleb.

Ve vysílání se také holedbal, že jeho kandidaturu podpořili i někteří členové rodiny demokratického kandidáta Tima Walze a skutečně ukázal fotku, kde mu lidé z Minnesoty, kde je Walz guvernérem, vyjadřují podporu, ale vůbec nebylo jisté, že šlo o členy guvernérovy rodiny.

Trump v rozhovoru reagoval i na střelbu na střední škole Apalachee v Georgii, kde byli zastřeleni dva studenti a dva učitelé.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je s vámi?

Proč je teď všude jen Fiala a ne vy? Myslíte, že vám bývalý odeesák získá nějaké body na víc?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Rusko, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePutin z Putimi , 05.09.2024 18:02:20
Putin dnes na EEF pravil, že pro Rusko by byla dobrou volbou Harrisová, protože by Rusku ještě více napomohla k sjednocení a rozšíření Brics. Není nad to, mít ...... ve vedení států. Evropa může vyprávět.

|  11 |  0

Další články z rubriky

Podporoval Ukrajinu, chtěl tam jet zemřít. Druhý atentátník na Trumpa

8:30 Podporoval Ukrajinu, chtěl tam jet zemřít. Druhý atentátník na Trumpa

Snažil se verbovat Afghánce pro Ukrajinu, chtěl vypálit Kreml a objevil se v propagačním videu. To j…