„Špatně vám to připravili a ještě hůř to čtete“. Zdechovský hájil Leyenovou, Jermanová už nevydržela

21.07.2024 13:05 | Monitoring

„Dezinformace? Vždyť je to jasný útok na Viktora Orbána!“ „Nechte si to poučování!“ „Oni vám to špatně připravili a ještě hůř to čtete!“ Ve studiu nedělní Partie Plus na CNN Prima News bylo chvílemi pořádně dusno. Před kamerami proti sobě seděli europoslanci Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) a Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO) a nenechali na sobě nit suchou.

„Špatně vám to připravili a ještě hůř to čtete“. Zdechovský hájil Leyenovou, Jermanová už nevydržela
Foto: Screen CNN Prima News
Popisek: V nedělní Partii Plus na CNN Prima News usedli Jaroslava Pokorná Jermanová a Tomáš Zdechovský

V nedělní Partii Plus na CNN Prima News proti sobě zasedli dva europoslanci – lidovec Tomáš Zdechovský, který působí v Evropské straně lidové (EPP), a Jaroslava Pokorná Jermanová z ANO jako reprezentantka frakce Patrioti pro Evropu, která se v Evropském parlamentu ocitla na druhé koleji, protože nebude součástí koalice, která rozhodla o tom, že Ursula von der Leyenová zůstane v pozici předsedkyně Evropské komise dalších 5 let.

To není vize pro Evropu, to je vize pro konec Evropy, hřímala politička ANO

Zdechovský se hned v úvodu pořadu Ursuly von der Leyenové zastal.

„První roky v řadě věcí plavala. Nedokázala se postavit svému místopředsedovi komise Franzi Timmermansovi. Často bych řekl, že byla zahnána i do kouta. Ale v poslední době se to mění. Ona bere zpátečku. Řekl jsem jí, že buď budeme tvrdě bojovat proti nelegální migraci, budeme tvrdě bojovat proti organizovanému zločinu, změníme Green Deal a budeme snižovat byrokracii a to nejen na papíře, ale i reálně, nebo jí podporu nedám. To jsou body, které jsou pro mě důležité a bez nich bych pro ni ruku nezvedl.“

Jermanová se hned rozzlobila.

„V žádném případě nezařadila zpátečku. Nulová sebereflexe. Začátek byl o tom, že potřebujeme novou Zelenou dohodu, ale neřekla jakou. Zazněly tam věty, jakže si nenecháme rozvrátit Evropskou unii zevnitř a budeme bojovat proti dezinformacím. Mně ten její projev připadal jako nákupní seznam a odškrtávala sliby, které dala těm frakcím, od kterých získala podporu. Myslím, že se zakonzervujeme na dalších 5 let,“ zlobila se Pokorná Jermanová s tím, že bude důležité především to, kdo dnes bude komisařem pro Green Deal. „Ale nemyslím si, že by Komise pod vedením von der Leyenové doznala změn. O tom mě nepřesvědčila.“

„Ale je to tajná volba, tak já nevím, jestli nedostala hlasy i od někoho od Patriotů,“ ozval se Zdechovský.

„To je opravdu nesmysl,“ bránila se okamžitě Pokorná Jermanová.

Ale Zdechovský hned pokračoval.

Ursula von der Leyenová si je podle něj vědoma, že je třeba dotáhnout migrační pakt. „Je třeba dotáhnout návratovou politiku, jinak je to jen cár papíru,“ poznamenal europoslanec.

Dotkl se i tématu boje s dezinformacemi. „Vy dobře víte, že je to reakce na to, co dělá Rusko,“ konstatoval.

A Pokorná Jermanová okamžitě vypěnila.

„Ale vždyť vy velice dobře víte, že to byl útok na Viktora Orbána a občané jsou dostatečně svéprávní, aby si to vyhodnotili,“ zmínila jméno maďarského premiéra, který v minulých dnech vyrazil na jednání do Kyjeva, do Moskvy a do Pekingu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Ing. Zbyněk Linhart byl položen dotaz

Zálohy pet láhví

Proč zavádět něco, když podle mě systém třídění odpadů u nás funguje dobře? A je to tak, že pet lahve budu muset vracet nesešlapané, což dělám, když je třídím? Protože jestli ano, tak netuším, kde je mám v malém bytě skladovat a běhat s každou petkou do obchodu je nesmysl. A to bude vykupovat každý ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Sledoval jsem ten pořad., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJiří Perk , 21.07.2024 14:38:32
A nevím, kde autor tohoto článku viděl to, že "Jermanová se hned rozzlobila" Nebo "A Pokorná Jermanová okamžitě vypěnila", nebo " .... rozčílila se politička". Já jsem viděl, že Pokorná Jermanová byla naopak klidná a věcná, a vybízela ke klidu. Kéž by se i naši pisálkové naučili psát pravdu, alespoň když to sami vidíme, a nepoužívali pořád takovýto konfrontační slovník. A Zdechovský? Jako vždy. Poučoval, všude byl, s každým osobně mluvil, atd. Asi bude aspirovat na ředitele zeměkoule.

|  17 |  0

Další články z rubriky

„Mlčte, nemáte právo.“ Srbský politik se po setkání s Putinem vypořádal s EU

12:43 „Mlčte, nemáte právo.“ Srbský politik se po setkání s Putinem vypořádal s EU

Mluvčí EU pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku Peter Stano kroutil hlavou nad tím, že se srbs…