„Stop cizincům, drasticky zvýšit deportace.“ Útok nožem. AfD burcuje národ

27.08.2024 15:30 | Monitoring

Nedojde-li ke změně migrační politiky, Německu hrozí nezvratný civilizační úpadek, říká předsedkyně parlamentní frakce AfD Alice Weidelová. Tvrdí, že tato politika vedla k zhoršení bezpečnosti v Německu a zdůrazňuje, že AfD požaduje zastavení nekontrolované migrace a zvýšení počtu deportací. Že by však nedávný útok nožem v Solingenu přinesl AfD více hlasů v nadcházejících volbách si nemyslí. Ve východním Německu už teď AfD patří k nejsilnějším stranám.

„Stop cizincům, drasticky zvýšit deportace.“ Útok nožem. AfD burcuje národ
Foto: Repro: YouTube
Popisek: Německo zadrželo podezřelého z útoku nožem v Solingenu

Alice Weidelová, předsedkyně parlamentní frakce AfD v německém Bundestagu v nedávném tiskovém prohlášení v návaznosti na útok nožem v Solingenu, který si vyžádal tři mrtvé, zkritizovala politiku masové imigrace, kterou podle ní prosazují tradiční politické strany jako CDU/CSU a současná vládní „semaforová“ koalice (SPD, Zelení, FDP).

Že by však AfD z tragického incidentu v Solingenu mohla těžit při nadcházejících volbách si nemyslí. „To, co se stalo v Solingenu, je hrozné. Je to strašná událost, která bohužel není ojedinělým incidentem,“ řekla nejprve a poté vzpomněla na útok nožem v Mannheimu, kde pachatel afghánského původu zabil policistu. „V souladu s tím si myslím, že volby ve východním Německu, tedy v Sasku, Durynsku a Braniborsku, to tolik neovlivní, protože tam už jsme stejně nejsilnější silou,“ cituje Weidelovovou server ZDF heute.

Podle nejnovějších průzkumů ZDF má strana AfD v Durynsku 30 procent, a byla by tak v současnosti nejsilnější stranou. V Sasku je CDU s 33 procenty o tři procentní body před AfD.

Weidelová tvrdí, že promigrační politika, která začala v roce 2015 s otevřením hranic pro migranty, vedla k zásadnímu zhoršení vnitřní bezpečnosti v Německu. „Přijímání nelegálních migrantů bylo a je politicky žádoucí pro zavedené strany. Na fatální politický kurz nastolený CDU/CSU plynule navazuje systém koalice ‚Semafor‘,“ uvedla německá politička.

Zmínila také, že CDU/CSU, strana tradičně považovaná za konzervativní, ztratila důvěryhodnost v otázkách imigrační a bezpečnostní politiky, a to i pod vedením současného předsedy CDU Friedricha Merze. „S Merzovou CDU, která je v koalici se Zelenými a nadále podporuje tuto katastrofální politiku, nedojde v otázce migrace k žádnému obratu,“ usoudila Weidelová.

„Parlamentní skupina AfD požaduje okamžité zastavení nekontrolovaného přílivu cizinců do Německa a drastické zvýšení počtu deportací,“ uvedla předsedkyně AfD a varovala, že pokud nedojde k okamžitému obratu, Německo čelí „nezvratnému civilizačnímu úpadku“.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Kratochvílová

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

svoboda slova

Souhlasím s váma, že svoboda slova není absolutní, ale myslíte, že tím, že budete lidem nařizovat, co si mají myslet a říkat nebo spíš neříkat (narážím na to, že chcete zakázat ,,špatné" názory), že to povede k něčemu pozitivnímu? Že pomáhá něco vyřešit Foltýn, který uráží každého, kdo má jiný názor...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Žerou psy a kočky.“ Trump po debatě pro smích. Jenže pravda o Springfieldu teď leze ven

22:12 „Žerou psy a kočky.“ Trump po debatě pro smích. Jenže pravda o Springfieldu teď leze ven

Problém Springfieldu v Ohiu, který se po celém světě proslavil, když o něm hovořil během úterní prez…