„Stropnický porušil zákon“. Veronika Žilková tahá špinavé prádlo z ambasády

21.10.2022 11:46 | Ze sítí

Veronika Žilková po zveřejnění své podpory prezidentské kandidátce Danuši Nerudové natočila video, ve kterém tuto podporu opět garantuje. Vyjádřila se ale také ke kandidatuře svého manžela Martina Stropnického, se kterým je v rozvodovém řízení, a zmínila i některé věci ze zákulisí jeho působení v hnutí ANO. Ve druhém kole prezidentské volby by ráda viděla Danuši Nerudovou a Andreje Babiše.

„Stropnický porušil zákon“. Veronika Žilková tahá špinavé prádlo z ambasády
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Veronika Žilková

V úvodu svého videa Veronika Žilková zmiňuje podporu, kterou vyjádřila kandidátce na prezidentský úřad Danuši Nerudové (psali jsme ZDE) a zároveň apeluje na „svoje cvičenkyně“, že máme svobodu projevu a neznamená to tedy, že když budou volit někoho jiného, nemohou s ní dál cvičit.

Žilková následně zavzpomínala i na svoji podporu kandidatuře Karla Schwarzenberga, kterou dle vlastních slov vyjádřila v přímém přenosu ČT a zároveň upozornila na svobodu volby a možnost výběru kandidáta.

„Vy si volte koho chcete a já si budu volit koho chci.“

 

Své video pojala jako rekci na veřejné ohlasy na její podporu Danuše Nerodové a jeden z důvodů svojí podpory Nerudové charakterizovala následující větou.

„Muži ať vládnou a ženy ať reprezentují.“

Nerudová podle ní prokázala odbornost a schopnosti a navíc vyhovuje i věkem. Což se o mnoha kandidátech říci nedá, uvedla s poukazem na fakt, že je třeba vzít v úvahu i věk, který kandidát dosáhne na konci funkčního období.

Pak už se řeč stočila na Martina Stropnického, se kterým dlouhou dobu tvořila pár a mají spolu i dceru Kordulu.

Žilková si myslí, že Stropnický porušil diplomatická pravidla a neměl by kandidovat na prezidenta.

„Pokud se někdo rozhodne kandidovat a má neuspořádané rodinné vztahy, tak je to mínus. Stropnický porušil služební diplomatický zákon. Jeden ze zásadních bodů zní, že člen diplomatické mise si nesmí z bezpečnostních důvodů začít žádný bližší vztah se svým spolupracovníkem,“ uvádí Žilková s tím, že pokud se Stropnický zamiloval do své kolegyně, měl odstoupit z diplomatických služeb a pak teprve kandidovat.

„Možná bych ho i volila,“ dodala ještě.

Stropnický ale neodešel a podle Žilkové za tím byly finanční důvody. Podle ní si přijde v diplomatických službách na 480.000,- Kč měsíčně.

Následně se Veronika Žilková pustila do hodnocení morálních kvalit Stropnického současné partnerky. Od svých přátel v Izraeli prý ví, že pro to, aby získala izraelské občanství, žila pět let se 70letým izraelským občanem, kterého po získání občanství opustila.

Dalším důvodem, proč podle herečky nemá být Stropnický prezidentem, je jeho snaha o rozpad hnutí ANO, kterého byl členem. Prý prosil Žilkovou, aby ho proti Babišovi podpořila, což ona odmítla.

„Že by se ANO rozdvojilo. Jedni by podporovali Babiše a druzí Stropnického. To jsem odmítla. Nepřišlo mi to jako čestné jednání,“ dodala herečka s tím, že Babiše zná jako schopného a geniálního podnikatele.

Svůj vztah k šéfovi ANO potvrdila Veronika Žilková i v dalším průběhu videa, kdy se zabývala tím, koho by ráda viděla v druhém kole prezidentských voleb.

„Přála bych si, aby v druhém kole byla paní Nerudová a pan Babiš,“ uvedla s tím, že jsou to oba dva schopní lidé.

Voliči by se podle ní ani neměli bát toho, že je Nerudová žena.

„Bát se toho, že je to žena? Zeptejte se Slováků, jestli jim vadí Čaputová,“ odkazuje Žilková na prezidentku sousedního státu.

Aby odhalila svoji motivaci, či pohnutky, které ji vedou ke zveřejnění podpory Nerudové, či kritiky Stropnického, přidala na úplný závěr Veronika Žilková citát svého otce, který byl vyznamenán za svoji odbojovou činnost za 2. světové války. „Nebojím se být statečný, bojím se toho, co by se mnou udělalo, kdybych statečný nebyl.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…