„Uniklé svědectví o UFO z vlády USA.“ Přední publicista vynesl fakta

09.10.2024 14:14 | Zprávy

Michael Shellenberger, jeden z velkých podporovatelů Donalda Trumpa, který se hlasitě staví do tábora obhájců svobody slova, tvrdí, že se našel další člověk, který se odhodlal provalit jedno z velkých tajemství vlády ve Washingtonu. Existenci programu spojeným s tematikou UFO. Má jít o další z řady kontroverzních věcí, které Shellenberger odhaluje. O některých z nich promluvil i při návštěvě Prahy v polovině června.

„Uniklé svědectví o UFO z vlády USA.“ Přední publicista vynesl fakta
Foto: Screen X Michaela Shellenbergera
Popisek: Michael Shellenberger

Konzervativní publicista Michael Shellenberger tvrdí, že vláda spojených států desítky let skrývá tajný program pro studium UFO. Washington to popírá. Pentagon k tomu na jaře letošního roku vydal zprávu.

Anketa

Má cenu jít ke krajským a senátním volbám?

93%
5%
hlasovalo: 8198 lidí
„Konzistentní téma v populární kultuře zahrnuje zvláště vytrvalé vyprávění o tom, že (americká vláda) ... našla několik mimozemských kosmických lodí a mimozemských biologických pozůstatků, že ... a že se od 40. let 20. století spikla, aby toto úsilí utajila před kongresem Spojených států a americkou veřejností,“ stojí v prohlášení Pentagonu, který spolupracuje s Úřadem pro řešení anomálií ve všech doménách (AARO), vládním úřadem zřízeným v roce 2022 za účelem odhalování a v případě potřeby zmírňování hrozeb včetně „anomálních, neidentifikovaných vesmírných, vzdušných, ponořených a transmediálních objektů“.

Na prohlášení Pentagonu upozornil server britského deníku The Guardian.

Úřad oznámil, že neexistují žádné důkazy, že by vláda tajila zkoumání jakékoli mimozemské technologie.

Ale podle Sherllenbergera se našel další oznamovatel, jinak též whistleblower, který prý Pentagon usvědčuje ze lži.

„Americká vláda tvrdí, že neskrývá tajný program UAP (UFO). Ale desítky informátorů tvrdí, že ano. A nyní se ozval nový whistleblower, který odhalí, co vláda skrývá, včetně názvu tajného programu, který je zde odhalen poprvé,“ napsal konzervativní publicista na sociální síti X. A přidal odkaz na vlastní článek.

Michael Shellenberger promlouvá

„Nový vládní informátor poprvé odhaluje název programu Unacknowledged Special Access Program (USAP) pro neidentifikované abnomální jevy (UAP),“ napsal v něm Shellenberger.

„Zákon o národní bezpečnosti z roku 1947 vyžaduje, aby tajné operace a programy kompartmentalizovaného přístupu (CAP) zpravodajských agentur, včetně vojenské zpravodajské komunity, byly hlášeny Kongresu. Konkrétně musí prezident poskytnout písemné zjištění, které ospravedlňuje tajnou akci, a předložit jej zpravodajským výborům sněmovny a Senátu,“ psal dál konzervativní publicista.

Anketa

Chcete, aby se prezident Pavel ucházel o druhé volební období?

4%
94%
hlasovalo: 36976 lidí
Podle Shellenbergera se bývalí američtí vládní úředníci odhodlali členům Kongresu sdělit, že AARO a Pentagon porušily zákon tím, že neodhalily významné množství informací o UAP, včetně databází vojenských zpravodajských služeb, které mají důkazy o jejich existenci jako fyzického plavidla. Jedním z lidí, kteří promluvili, je možná ještě současný nebo bývalý vládní úředník USA působící jako informátor UAP. Tato osoba napsala zprávu, která říká, že „výkonná složka armády spravuje záležitosti UAP/NHI bez vědomí Kongresu, dohledu nebo autorizace po nějakou dobu, dost možná desetiletí“.

Michael Shellneberger vedl tohoto tvrzení o UFO mimo jiné prohlašuje, že globální oteplování neznamená konec světa a že geneticky modifikované organismy (GMO), průmyslové zemědělství, frakování a jaderná energie jsou důležitými nástroji ochrany klimatu.

Shellenberger na sebe upozornil také 3. dubna 2024, když zveřejnil „Twitter Files – Brazil“, což vedlo k desítkám novinových článků v Brazílii, formálnímu vyšetřování Kongresu a dvěma slyšením Kongresu, na kterých Shellenberger svědčil.

V letech 2018 a 2022 kandidoval na post guvernéra Kalifornie. Neúspěšně.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
doc. Břetislav Rychlík byl položen dotaz

Co si myslíte o nálepkování?

Ptám se vás, protože vy jste mnohými také nálepkován. Myslíte, že to věčné nálepkování i ze strany vlády, za kterou jste kandidoval je správné a k něčemu dobré?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 10 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Ve volbách propadl. A tak si Dominik Hašek našel jinou aktivitu

13:47 Ve volbách propadl. A tak si Dominik Hašek našel jinou aktivitu

Bývalý hokejový brankář a olympijský vítěz z Nagana Dominik Hašek, kterému se nezdařil první pokus o…