„Zacpou si nos, hodí to Trumpovi.“ Profesor promluvil konzervativcům do duše

02.08.2024 10:05 | Monitoring

„Staví se proti byrokracii a bude to dělat ještě mnohem víc, pokud v roce 2024 vyhraje,“ píše o Donaldu Trumpvoi profesor práva ze Spojených států James Allan ve svém článku, kde obhajuje Trumpa jako lepší volbu než současné politiky a zároveň kritizuje konzervativce, co si "zacpou nos" a budou Trumpa volit jen proto, že je menším zlem. Trump se dle názoru právníka snaží plnit své sliby a poskytuje opravdovou opozici vůči liberálnímu establishmentu. Trump, i přes své nedostatky, ukazuje odvahu a vytrvalost, které jsou v dnešní politické scéně potřebné. Profesor apeluje zejména na konzervativce, kteří říkají, že „ucpou nos a hodí to Trumpovi“.

„Zacpou si nos, hodí to Trumpovi.“ Profesor promluvil konzervativcům do duše
Foto: Repro YouTube The Independent
Popisek: Donald Trump na CPAC v Dallasu

Profesor práva na Univerzitě v Queenslandu James Allan ve svém článku s názvem „Proč mám rád Donalda Trumpa“ vyjadřuje podporu Donaldu Trumpovi a vysvětlil, proč ho mnoho konzervativců, včetně jeho samotného, považuje za lepší volbu než současné politiky. Předem však zdůraznil, že jeho text není namířen proti lidem, kteří by raději volili dle jeho slov „nabalzamovanou mumii“ – Joea Bidena nebo Kamalu Harrisovou. „Takoví voliči vidí svět úplně jinak než já a nic z toho, co řeknu já nebo kdokoli jiný, nezmění ani za mák to, jak budou volit,“ přiznává profesor.

„Ne. Chci odpovědět všem těm konzervativcům, kteří dávají najevo, že si zacpou nos a budou volit Trumpa, ale jen proto, že volba je tak žalostná a demokrat tak špatný..." právě  těmto konzervativcům profesor práva v několika bodech vysvětlil, proč Trump „není v dnešním světě nejméně špatnou volbou, ale spíše lepší volbou než téměř všichni ostatní“.

„Zaprvé, usilovně se snaží, aby se pokusil splnit to, co slíbil,“ začíná Allan svou obhajobou Donalda Trumpa. Podle Allana Trump plní své předvolební sliby, což považuje za vzácnost mezi konzervativními politiky. Uvádí příklady, jako je jmenování konzervativních soudců a pokus o zrušení Obamacare. Trump podle něj nabízí opravdovou opozici vůči liberálnímu establishmentu a není falešný ve svém přístupu.

„Tato vlastnost, tedy dělat, co je ve vašich silách, abyste dodrželi všechny své sliby, je pro pravicového politika velmi, velmi obtížná tam, kde se média z 90 % přiklánějí k levicovým demokratům,“ dodává profesor Allan. Trumpova schopnost odolávat tomuto tlaku je podle něj důkazem jeho silného charakteru.

Kritizuje také Borise Johnsona a Scotta Morrisona za jejich přístup k otázkám, jako je změna klimatu a pandemie COVIDU-19, a tvrdí, že se nechali ovlivnit levicovým tlakem. „Trump se skutečně snažil postavit se zločincům z veřejného zdravotnictví při výlukách způsobem, který ve srovnání s nimi údajně liberálního Borise ztrapňuje,“ říká Allan s tím, že někteří konzervativní politici nejsou ochotni bojovat v kulturních válkách a často kapitulují před liberálními názory.

„Na covidu byl Trump mnohem méně hromotlucký než Boris nebo Morrison či většina všech ministrů kabinetu pravého středu ve Velké Británii i u nás. Zde je test. Dali byste přednost ‚slušnému‘ Rishi Sunakovi, který plně kapituloval před světonázorem Tonyho Blaira, nebo ‚vadnému‘ Trumpovi?“ ptá se Allan. Následně pak profesor v článku oceňuje Trumpovu otevřenou kritiku politiky diverzity, rovnosti a inkluze, což považuje za důležitou součást současného politického boje.

„Takže ano, myslím si, že Donald Trump je v podstatě přesně to, co si dnešní politická scéna žádá od konzervativního politického vůdce. Jistě, je neomalený, hulvátský a má rád kečup. Ale bojuje a nekapituluje,“ shrnuje Allan. Uznává však, že ani on se s Trumpem neshoduje ve všech tématech. „Žádný rozumný člověk by neměl očekávat, že bude s kandidátem ve všem souhlasit,“ připomíná.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Kratochvílová

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Holec po krajských volbách: „Teď přijde sviň*rna.“

19:25 Holec po krajských volbách: „Teď přijde sviň*rna.“

Většina komentátorů u nás píše svým fialovským srdíčkem, voliče ale neoblbnete, říká komentátor Petr…