„Zraňuje mě to, jsem žena a matka.“ Vildumetzová odstoupila se slzami v očích

08.09.2022 14:36 | Ze sítí

Místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Jana Mračková Vildumetzová (ANO) rezignovala na post ve vedení Sněmovny. Důvodem byly blízké vazby na podnikatele Zakaríu Nemraha, obviněného v kauze Dozimetr. Mračková Vildumetzová svůj konec na tiskové konferenci obrečela a prohlásila, že má svědomí čisté.

„Zraňuje mě to, jsem žena a matka.“ Vildumetzová odstoupila se slzami v očích
Foto: Repro Facebook
Popisek: Jana Mračková Vildumetzová oznamuje rezignaci na post místopředsedkyně Poslanecké sněmovny

Mračkovou Vildumetzovou k rezignaci na post místopředsedkyně Sněmovny vyzývali zástupci některých koaličních klubů, zejména TOP 09. A to poté, co vyšlo najevo, že obviněný Nemrah nebyl jen „kamarádem manžela“, Jana Mračka, jak se minulý týden obhajovala Mračková Vildumetzová, ale byl dokonce svědkem na jejich svatbě a kmotrem jejich dítěte.

Celou situaci a tlak médií i vládních stran Mračková Vildumetzová neustála a na tiskové konferenci stínové vlády hnutí ANO oznámila rezignaci na post ve vedení Sněmovny. „Ráda bych se vyjádřila k aktuální mediální kauze a chtěla bych se omluvit všem novinářům, kteří mě do současné chvíle kontaktovali,“ uvedla v úvodu své řeči.

Poté znovu vysvětlovala, že podnikatele Nemraha neznala, je to kamarád jejího manžela a nikdy s ním neřešila žádné pracovní věci. „Ano, vzala jsem si muže, svého manžela, který v roce 2018 pozval na naši svatbu jako svědka svého kamaráda. Toho stejného pak přivedl i v roce 2020 na křest našeho syna. Až v polovině tohoto roku v červnu, jsem se z médií dověděla, že tento muž je zapleten do kauzy Dozimetr. To je, dámy a pánové, všechno, co jsem provedla. Od prvního dne opakuji, že to byl kamarád mého muže, neřešila jsem s ním žádné pracovní věci, vždy byl všude na pozvání mého manžela a v době, kdy byl na naší svatbě a křtu, jsem nemohla tušit, že ho jednou bude stíhat policie,“ uvedla Mračková Vildumetzová.

„S kauzou Dozimetr nemám absolutně nic společného, vždycky jsem bojovala proti korupci, proti podvodům a všichni lidé, kteří je páchají, za to mají být patřičně potrestáni. Žádné šifrované telefony, žádné odposlechy, na rozdíl od organizovaného zločinu STAN a dalších politiků vládních stran. Mám opravdu svědomí naprosto čisté, a to vám říkám jako politička, jako bývalá dlouholetá starostka, hejtmanka, šéfka asociace krajů, jako náměstkyně ministra vnitra s řádnou bezpečnostní prověrkou,“ pokračovala poslankyně s tím, že výzvy k její rezignaci byly neopodstatněné.

Rezignaci podle svých slov zvolila kvůli neúměrnému tlaku médií a vládních stran, který narušoval její rodinný život. „Musím k vám ale promluvit i jako žena a matka. Mám syny, mám rodinu, a to je pro mě nejdůležitější na světě a tahle mediální štvanice od novinářů a vládních politiků mě neuvěřitelně zraňuje. Proto jsem došla k rozhodnutí, které sice není spravedlivé, ale zaslouží si ho moje rodina. Vedení hnutí jsem oznámila, že rezignuji na post místopředsedkyně Poslanecké sněmovny k 30. září a věřím, že nebude problém najít adekvátní náhradu a chtěla bych poděkovat hnutí za podporu, kterou jsem od něj vždy měla,“ dodala se slzami v očích Mračková Vildumetzová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tlak veřejnosti a médií na obchodní řetězce polevil. A už se to děje zase

20:50 Tlak veřejnosti a médií na obchodní řetězce polevil. A už se to děje zase

Dubnovou inflaci nasměrovalo vzhůru především nečekané zdražení potravin. „Pokud zákazník stále – a …