Navštívili jsme Norimberk, ale stejný obrázek by byl i v jiných městech, ať již třeba v Pasově, Řezně (Regensburgu) nebo Drážďanech…
Šoky nemají hranice
Největší šok zažívá Čecháček, připitomělý a zblblý českými cenami, u stánků s jídlem. Originál a pravá norimberská opečená klobása potřená, jak jinak, bavorskou hořčicí je tu s pečivem za tři eura, což je kolem 70 korun českých. Na plzeňských trzích najdete odpornou, nejlevnější paprikovou klobásu z Makra, kterou z půlky vyplivete, za 120 korun. Což je o dvě eura více než v Norimberku!
Trhy v Norimberku. Foto: Václav Fiala
Přešla vás chuť? Fischburger z mořských ryb pro nás neuvěřitelně za pět či šest eur! Zdravé papání, které u nás prakticky nenajdete, patří v Německu – a nejen v přímořských spolkových státech – k velmi populárním. Takže i doslova a do písmene s lidovými cenami. Francouzské a nizozemské sýry při troše hledání těch nejpříznivějších cen srovnatelné s námi, ale ta kvalita, ta je opravdu někde jinde. Pro labužníky ale jistě vystačí i německé sýry z alpského mléka – původ je přísně kontrolován, není možné, že byste jej nahradili od kraviček třeba z Meklenburska-Předního Pomořanska…

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Václav Fiala