60 500 Kč. Za dvě hodiny. Daniel Vávra našel, jak si „datový vědec“ za covidu vydělal

16.08.2024 18:35 | Monitoring

„Datový analytik“ Petr Ludwig si ve svém postu u fotky s Filipem Turkem (Motoristé sobě) vzpomněl na vanu herního vývojáře a zakladatele Společnosti pro obranu svobody projevu Dana Vávry. „Nevím proč mi Petr Ludwig závidí vanu, stačí mu tři dvouhodinový školení na krajský hygieně a mohl by si ji koupit taky!“ odpověděl Vávra s odkazem na Ludwigovo školení o hygieně v Ostravě, za které si účtoval 60 tisíc.

60 500 Kč. Za dvě hodiny. Daniel Vávra našel, jak si „datový vědec“ za covidu vydělal
Foto: Repro YouTube DVTV
Popisek: Datový vědec Petr Ludwig v DVTV

Jak celá klauniáda propukla? Tomáš Dvořák, editor serveru DnesNaUkrajině.cz, sdílel fotografii europoslance za Motoristy sobě Filipa Turka. Turek na fotografii sedí na velkém pozlaceném křesle šlechtického ladění, vedle něho sedí další dva pánové, před nimi je podobně laděný stolek.

„Vždycky když vidím takový ty samo-diagnostikovaný ‚alfy‘ typu Filipa Turka, ale třeba i Elona Muska, Andrewa Tatea a mnoho dalších, vybaví se mi jedna poučka od divadla: Víte, jak herec hraje krále? Nijak. Král se nehraje. To, že je někdo král, hrajou ti okolo něj. Král nepotřebuje nikomu dokazovat svůj status – je to přece král, všichni to vědí. Král si dělá úplně, co chce, a jeho vysokej status hrajou jeho ‚poddaní‘,“ vysvětlil Dvořák a pokračoval ve své analýze Filipa Turka a jeho stylu.

„Pokud tedy někdo musí neustále ostatní (a často i sám sebe) přesvědčovat, že je ‚král‘ – protože si to lidi sami od sebe až tak nemyslí, pokud musí krále hrát, pak je to maximálně král lúzrů. Král pitomců. Šašek. A vono to přesně tak je,“ zhodnotil Dvořák Filipa Turka.

Jeho post sdílel na facebooku „datový analytik“ Petr Ludwig. Vzpomněl si na vanu Daniela Vávry. „Nevím proč, ale vybavil jsem si u toho zlatou vanu Dana Vávry...“ napsal na adresu zakladatele Společnosti pro obranu svobody projevu.

Na vzpomínku Petra Ludwiga na Vávrovu vanu reagoval sám majitel vany. „Říkali mi lidi, že prý o mně teď hodně píše expert na AI a protahovač exponenciál z Dubaje Peťa Ludwig a že prý má nějaký zásadní komplex z mojí vany, která mu nedá spát,“ napsal Vávra s odkazem na to, jak Ludwig za covidových restrikcí kázal České republice z Dubaje. Bohužel se na profil Ludwiga nemohl podívat. „Bohužel si to nemohu přečíst, anýbrž mě tento guru z webinářů zablokoval,“ politoval Vávra.

Vávra se podivil, jak může Ludwig psát o vaně, kterou nikdy neviděl. „Každopádně je obdivuhodné, jak dokáže psát o vaně a sepisovat na jejím základě psychologické posudky, když ji nikdy neviděl. Což tedy je dost podobné jako jakékoliv jeho texty o čemkoliv. Protože AI rozumí asi tak stejně, jako chemickému složení stolice polského bobra,“ napsal ironicky Vávra.

Herní vývojář a konzervativní glosátor Vávra Ludwigovi vanu vyfotil a slíbil, že se podívá na jeho interakce se státní správou. „Nicméně někdy se podíváme na jeho byznys se státem a mezitím mu tu vanu tedy ukážu, když ho tak zajímá. Toto je ona. Tuhle vanu mám doma. Jak vidíte, jenom zakomplexovaná lidská zrůda si něco takového pořídí. Stejnou má určitě Putin. A britská královská rodina,“ napsal Vávra.

„Zdravíme AI evangelistu do jeho necek!“ zakončil Vávra své zamyšlení nad Ludwigem.

Ale to nebylo všechno.

Daniel Vávra si skutečně na interakci Ludwiga a státu posvítil. A našel fakturu vystavenou Krajskou hygienickou stanicí v Ostravě, která si od Ludwigovy sposlečnosti GROWJob s.r.o. objednala z peněz daňových poplatníků dvouhodinové školení. Téma školení: prokrastinace. Tedy oddalování práce. „Nevím proč mi Petr Ludwig závidí vanu, stačí mu tři dvouhodinový školení na krajský hygieně a mohl by si ji koupit taky!“ napsal Vávra.

„Jako vážně. Protahovač exponenciál a datový věštec přednášel hygienikům v Ostravě (a nejen tam) dvě hodiny o tom, jak se neflákat, a dostal za to 60 klacků. Hodinová sazba 30 tisíc. Sem netušil, že jízdenky na Pendolino jsou tak drahý,“ rozkatil se Daniel Vávra.

„Tak tomu říkám kvalitně zainvestované peníze daňových poplatníků!“ zakončil svou rychlou investigaci na téma Petr Ludwig a stát.

Než se Petr Ludwig pustil do poukazování na vanu Daniela Vávry, hodnotil na základě dat pohyb covidu a doporučoval proticovidová opatření. To činil z Dubaje.

Měsíc před zahájením války na Ukrajině si dloubl i do ruské armády. Nosí roušky? Drží rozestupy? A projevil se směrem k tehdejší virové mutaci omikron v tom smyslu, že by mohl udělat v případě ruské armády užitečnou službu. „Zajímalo by mě, jaká dodržuje ta ruská stotisícová armáda protiepidemická opatření. Co roušky, rozestupy, kolik z nich má třetí dávku mRNA vakcíny... No, že by ten omikron mohl udělat jednou taky trochu užitečnou službu,“ poznamenal na svém facebookovém profilu Petr Ludwig.

Petr Ludwig se přimlouvat za zpřísnění proticovidových opatření, trestání nenošení roušek a respirátorů. Největší zásah do veřejné debaty pak udělal svým obtáčením gumiček kolem uší. Podle něho to mělo zvýšit účinnost respirátorů.

„Drobná rada, jak zvýšit efektivitu svých respirátorů – spočívá v obtočení gumiček 1x před ušima. Podle studií taková fixace významně zvyšuje účinnost i běžných chirurgických roušek. Používám to tam, kde je největší riziko – metro, MHD, taxi, a ten rozdíl je na první pohled znát. Vzhledem k nakažlivosti omikronu tento detail může pomoci,“ psal Ludwig na sociální síti 3. ledna 2022.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Marian Kučera

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

20:03 Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

Ke střelbě do prozápadních protestujících na kyjevském Majdanu v únoru 2014 podle ukrajinského polit…