A proboha. Hejma sejmul Langšádlovou přirovnáním. Nemohl jinak

15.12.2021 7:45 | Ze sítí

V dalším díle Hejma show se komentátor zaměřil na Helenu Langšádlovou a její „strategickou komunikaci“, kterou nedokázala vysvětlit v ČT. Podle něho to bylo stejné selhání, jako předvedla Kateřina Jacques u Jana Krause. U covidu upozorňoval na „strašnou agitku na očkování“, která vznikla kvůli variantě omikron a všiml si, jak „komik Smékal“ říkal, že nemoc projde imunitou získanou proděláním nemoci, ale vakcína fungovat bude. A kvitoval, že Poláci chtějí odmítnout systém povolenek. „Ty emisní povolenky jsou nástrojem té kolonizace, stejně jako euro,“ řekl.

A proboha. Hejma sejmul Langšádlovou přirovnáním. Nemohl jinak
Foto: Repro Youtube
Popisek: Komentátor a bývalý novinář Ondřej Hejma napodobuje Petra Smejkala

Hejma si kromě Lipavského všímal v pořadu také Heleny Langšádlové z TOP 09, která má být ministryní pro vědu a výzkum. A v Událostech, komentářích prosazovala „strategickou komunikaci“. Ale když přišlo na vysvětlování, zaznělo od ní: „Já nejsem ten, kdo bude dělat tuhle komunikaci, já nejsem expert, který by dělal ten obsah.“ Ale velice litovala, že strategická komunikace nebyla v ČR zavedena. „Je to soubor jasné, zřetelné komunikace včetně motivačních faktorů, a věřím, že tady máme experty, kteří to umí,“ řekla ještě Langšádlová, ale konkrétní příklad z ní moderátorka ČT nedostala.

A podle komentátora si Langšádlová nezadá s videem Kateřiny Jacques (dnes Bursíkové), ve kterém nedokázala jako poslankyně Zelených vysvětlit pojem biomasa. Dodal, že toto video ukončilo kariéru Kateřiny Jacques Bursíkové, ale není si jist, zda to samé proběhne u Langšádlové. Podotkl, že si obě ženy v rozhovoru navzájem kladly otázky, ale neodpovídaly si, což je ironické, když si Langšádlová tak zakládá na strategické komunikaci.

Anketa

Bude válka mezi Ruskem a Ukrajinou?

20%
77%
hlasovalo: 17529 lidí

Co se týče koronaviru, Hejma se věnoval zprávám a vyjádřením o variantě omikron a zmínil, že společnost Pfizer prohlásila, že tři dávky vakcíny na variantu zabírají. „Potom přišel dokonce náš Smékal, kabaretní komik, si přiložit polínko do toho svého ohýnku. A naznačil, že ten omikron je taková mrška, která dovede obejít ne vakcíny, ale tu přirozenou imunitu. Kterou získáte, když proděláte covid. Takže ten covid půjde zrovna na tyhlety. No strašná agitka pro očkování, úplně trapná a průhledná,“ rýpl si komentátor. A doplnil, že i Světová zdravotnická organizace uklidňovala, že se omikron rychle šíří, ale není nebezpečný.

„Ale v pátek Pfizer zahlásil ‚Vzhledem k vysoké nakažlivosti koronavirové varianty omikron bude zapotřebí čtvrtá dávka očkování. A to dříve než po dvanácti měsících po aplikaci třetí dávky‘. Takže je to jasný, jede se dál, chystá se čtvrtá dávka,“ doplnil. Informoval také o výrobě nové vektorové vakcíny, která má dle strategické komunikace přesvědčit ty, kteří nevěří mRNA vakcínám. Zvyšování nabídky považuje za dobré.

„Ale to nám potom nesmí plést hlavu, protože jsem se vzápětí dozvěděl, že míchání vektorových a mRNA vakcín může vést k lepší imunitě, shodly se unijní autority,“ dodal. „Ta evropská agentura prostě říká, když to správně namícháte, dáte tam tři deci Pfizeru, do toho dvojku Moderny a ještě to proděláte, tak byste na tom mohli být docela dobře,“ ironizoval a konstatoval, že začíná vznikat diskuse, kdo je vlastně správně naočkován.

„Je to špatný, ten nátlak je zlej a vede to k hrozným věcem. Oni teď ohlásili povinné očkování i u nás už,“ upozornil na Babišovu vyhlášku, kterou ovšem bude řešit až následující vláda. A také na případ z Německa, kde kvůli tomu, že se přišlo na jejich falešný covid pas, otec rodiny zabil celou svou rodinu i sebe. „Tady to bylo v přímém důsledku byrokratických nařízení. Fakticky o nic nešlo. Ta paní byla dohnaná k tomu, že si koupila falešný pas, aby mohla dál pracovat, a dopadlo to takhle hrůzně,“ mínil.

Od covidu zamířil Ondřej Hejma k polským plánům vystoupit ze systému emisních povolenek. Je to podle něj důležité, protože pokud budou Poláci úspěšní, tak je namístě otázka, proč bychom nemohli udělat to samé. „Ty emisní povolenky jsou nástrojem té kolonizace, stejně jako euro, a je potřeba to odmítnout v téhle zrůdné podobě, kdy se s tím obchoduje,“ prohlásil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…