Aktivisté protestovali proti autům přilepením. Tak jim zhasli a vypnuli topení

20.10.2022 18:27 | Ze sítí

Automobilové muzeum Autostadt se stalo terčem „útoku“ aktivistů z hnutí Scientist Rebellion. V německém Wolfsburgu se devět vědců přilepilo mezi auty značky Porsche. O tom, jak tito aktivisté chtěli upozornit na klimatickou krizi, píše server Novinky.cz.

Aktivisté protestovali proti autům přilepením. Tak jim zhasli a vypnuli topení
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto

Aktivisté, kteří se přilepili na zem v muzeum Autostadt, chtěli svým činem také vyzvat německou vládu a automobilku. Důvod? Aby dekarbonizovaly německý dopravní sektor. 

Gianluca Grimalda, jenž je jedním z vědců, kteří v muzeu protestovali, uvedl, že Volkswagen (vlastník muzea) je druhým největším výrobcem automobilů na světě. Má tak podle něj moc se podílet na snížení emisí z oxidu uhličitého. Grimalda také uvedl, že dekarbonizace je důležitá a musí k ní dojít co nejrychleji.

Zaměstnanci muzea nechali vědce protestovat, a přinesli jim dokonce i jídlo. Protestující však stravu nepřijali a rozhodli se držet hladovku. Po skončení otevírací doby zaměstnanci zhasli světla a vypli topení. To se však Grimaldaovi nelíbilo. Jak poznamenávají Novinky.cz, tímto krokem však muzeum přispělo k dekarbonizaci, po níž vědci volají.

Dvě aktivistky v posledních dnech také protestovaly v londýnské Národní galerii. Zde polily slavný obraz od nizozemského malíře van Gogha Slunečnice a následně se přilepily na zeď.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…