Andrej Babiš: Hledal jsem ministra financí. Ale ...

23.12.2013 6:57 | Zprávy

Šéf ANO Andrej Babiš se rozhodl, že ve vládě bude zastávat jak místo ministra financí, tak post vicepremiéra. Podle svých slov to pro něj bude velká časová zátěž. V rozhovoru pro MF Dnes dále řekl, že nyní jde o pro něj nejhorší období života. Ministra financí hledal, ale nikdo nechtěl, říká šéf ANO.

Andrej Babiš: Hledal jsem ministra financí. Ale ...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„Jasně. Já tam nebojuju o ty fleky. Já tam jdu něco udělat. Pořád to všichni vnímají jako nějaký souboj, nevím čeho. Jestli tam někdo jde dělat politiku, tak fajn. Ale já tam chci něco udělat s veřejnými rozpočty,“ řekl Babiš v MF Dnes k tomu, že se ANO dobrovolně vzdalo jednoho ministerského křesla. Andrej Babiš bude totiž podle posledních informací zastávat ve vládě post vicepremiéra pro ekonomiku i řídit Ministerstvo financí.

O víkendu navštívil Andrej Babiš hlavu státu Miloše Zemana, ten mu prý sdělil, že by ministrem financí měl být právě on. Šéf hnutí ANO však jako důvod, proč se takto rozhodnul, uvedl, že nenašel nikoho, kdo by to chtěl dělat. „Najít dnes kvalitního ministra, který tam půjde za ty peníze ze soukromého sektoru, je prostě problém. Chvilku jsem někoho takového hledal, ale nenašel,“ řekl v rozhovoru pro MF Dnes.

Jsem nejsledovanější osoba v zemi

„Tady pořád někdo mluví o střetu zájmů, ale já mám největší újmu,“ řekl Babiš k údajnému střetu zájmu, když bude ministrem financí. „Mám újmu ve firmě, banky mi říkají, že jsem politik, a na to jsou jiná pravidla. Mám újmu v byznysu, v soukromí, na zdraví. Jsem nejsledovanější osoba v této zemi,“ dodal Babiš na vysvětlenou.

„Pro mě by samozřejmě bylo lepší být vicepremiérem a mít nějakého ministra financí. Bude to pro mě obrovská časová zátěž. Pro mě je tohle snad nejhorší období mého života,“ uvedl Babiš ke svému angažmá ve vládě.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Jan Skalický byl položen dotaz

To myslíte vážně, že tu žádné povodně nejsou?

A co to tedy podle vás je? Nestydíte se? Vždyť v důsledku povodní vyhaslo několik životů, spousta lidí přišlo o střechy na hlavou a o svůj majetek. To jste tak asociální nebo jste úplně mimo? A fakt myslíte, že má kdokoliv z této tragédie radost? Možná tak vy, jelikož jste ji evidentně zneužil ke sv...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Michal Půr: Tajná zpráva o digitalizaci. Proto skončil Bartoš

18:31 Michal Půr: Tajná zpráva o digitalizaci. Proto skončil Bartoš

Novinář Michal Půr odmítá, že by za odvoláním ministra Bartoše stál jeho článek, ve kterém kompletně…