Babiš: „Konečná a ten Turek.“ „Máme plán. Ukážeme ho.“

28.05.2024 8:47 | Reportáž

Konečná a Filip Turek, s nimi se dá alespoň bavit, řekl na předvolební akci lídr ANO Andrej Babiš. Hnutí prý má přesný volební program, ale odhalí ho až před volbami příští rok. Babiš ostře kritizoval Fialu a řekl, že v debatě na ČT možná za ANO bude prázdná židle.

Babiš: „Konečná a ten Turek.“ „Máme plán. Ukážeme ho.“
Foto: FCB
Popisek: Andrej Babiš se fotí s občany v Plzni

„Koukám, že je volná část sálu, což dříve nebývalo, ale nic nevyčítám. Naši voliči bohužel moc zájem o evropské volby nemají. Spoléhám na to, že nějaký finiš bude. I když chodím mezi lidi, tak evropské volby nejsou předmětem zájmu a je to škoda, protože lidé by měli vědět, že Evropa má přímý dosah na to, že máme jedny z nejvyšších cen elektřiny. Fialova vláda nezastropovala její ceny u výrobců. Na rozdíl od Macrona, který to udělal, a proto dnes Francie velmi prospívá. Elektřina se používá na všechno – to ale pan premiér ještě neobjevil. Ten objevil jen nutelu a měl by objevit, že elektřina je potřebná i na výrobu rohlíků, potravin a dalšího. Mohlo se to udělat u nás za našeho předsednictví, kde je směrnice, která stanoví, že cena elektřiny je stanovena podle elektřiny z plynu, a to je nejdražší elektřina. Kdyby se oddělila, tak máme podstatně levnějí elektřinu. O tom rozhodla Evropská komise. Je tam  směrnice o emisních povolenkách, které měly původně stát podstatně méně. A chybou bylo, že vláda nevykoupila sto procent ČEZu. V rámci dividend se vzalo sto miliard a za tyto peníze si mohl ČEZ koupit své akcie a potom mohla vláda určit částku. Oni určili strop 6000 korun za megawattu, což je čtyřikrát více a je to více než na Slovensku, ve Francii a jinde a výrobci elektřiny měli zisky ve výši několik set miliard. Tam to všechno začalo. Je to chyba i paní Merkelové, která chtěla porazit Zelené a rozhodla se zavřít tři jejich jaderné elektrárny, což je šílené rozhodnutí,“ uvedl na začátek svého vystoupení Andrej Babiš.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Fiala

Andrej Babiš byl položen dotaz

Co se změnilo?

Ještě nedávno ANO tvrdilo, jak je pro ČR největší hrozbou tato vláda a pokud vím, ani jste nepodpořili usnesení, že je pro nás největší hrozbou Rusko, což bezpochyby je, ale nyní si s vládou notujete a mě zajímá, jak to, že jste takto změnili rétoriku? A druhá věc, opravdu myslíte, že když jsme v NA...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Fialová vláda je vládou zlo činnou, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJirka 59 , 28.05.2024 9:00:32
a to téměř ve všech oblastech.

|  9 |  0

Další články z rubriky

„Všechno, co dělá, je na objednávku zvenčí.“ Tlustý na Fialu použil ošklivé slovo

17:25 „Všechno, co dělá, je na objednávku zvenčí.“ Tlustý na Fialu použil ošklivé slovo

Někdejší ministr financí Vlastimil Tlustý hovořil s moderátorkou Alex Mynářovou v pořadu XTV.cz Podt…