Babiš je v IKEM. Papaláš, udeřil Kalousek. A je zle, obrátilo se to proti němu. Doslova

12.03.2022 20:41 | Zprávy

Bývalý premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš se potýká se zdravotními problémy a nadále zůstává v pražské nemocnici IKEM. I jeho političtí oponenti mu na sociálních sítích přejí brzké uzdravení, někteří si ani v této situaci neodpustili rýpnutí. Kvůli jeho pobytu ve špičkovém zdravotnickém zařízení ho Miroslav Kalousek (KDU-ČSL) kritizuje za „papalášství“.

Babiš je v IKEM. Papaláš, udeřil Kalousek. A je zle, obrátilo se to proti němu. Doslova
Foto: Screen: YouTube
Popisek: Miroslav Kalousek

V pražském IKEM je Andrej Babiš od pátku. Původně mluvčí hnutí ANO Martin Vodička uvedl, že důvodem jeho hospitalizace je „lehká indispozice“ a brzy bude v pořádku, ale nestalo se tak.

Druhý den v sobotu přichází však s informací, že svůj pobyt v pražském IKEM si expremiér prodlouží. V důsledku toho zrušil i svůj program a v neděli se nezúčastní debaty s premiérem Petrem Fialou (ODS) v pořadu Partie vysílaném na CNN Prima NEWS.

Současný předseda vlády Fiala tak Babišovi popřál již brzké uzdravení. „Přeji Andreji Babišovi, ať je mu brzy lépe. V televizní debatě se potkáme jindy, zdraví je přednější,“ uvedl premiér na Twitteru.

Brzké uzdravení mu popřál v sobotu odpoledne také Miroslav Kalousek, ovšem neodpustil si poznámku, že si Babiš dopřává až příliš dobrou péči, ač není jasné, jaký zdravotní stav expremiéra nyní je.

Doslovně ho za pobyt v IKEM nařkl z „papalášství“. Přeji Andreji Babišovi brzké uzdravení, ale co, k čertu, dělá v IKEM?“ pozastavoval se. „Nikdo z normálních lidí se při ‚lehké indispozici‘ neměl šanci do IKEM dostat,“ zlobil se. „Tohle papalášství musí skončit. A skončí,“ konstatoval vytočený Kalousek.

 

 

Kalouskovi ale v diskusi naložili podobnou měrou. „Přeji Miroslavu Kalouskovi dobré zaměstnání, ale co, k čertu, dělá v dozorčí radě VZP? Nikdo z normálních lidí by se při ‚vzdělání v oboru chemie‘ neměl šanci do VZP dostat. Tohle odpudivé papalášství musí skončit. A skončí,“ vrátil úder za Babiše přispěvatel do diskuse.

Lidé jej pod jeho příspěvkem také upozornili, že vyjádření v tomto znění není vhodné vzhledem k tomu, že si nemůže být jistý, že se Babišův zdravotní stav během posledních 24 hodin nezhoršil. Jiní razili stejný názor jako Kalousek, a sice že to Babiš „přehnal“, když se nenechal ošetřit na poliklinice.

Není to přitom poprvé, co je Babiš hospitalizován. Už v minulosti ho trápil vyšší krevní tlak. Babišovi je 67 let.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přijde iniciativa na mír na Ukrajině, řekl Orbán. Podkopl Green Deal

19:40 Přijde iniciativa na mír na Ukrajině, řekl Orbán. Podkopl Green Deal

V uplynulých dnech maďarský premiér Viktor Orbán vystoupil na výročním fóru v Kötcse a na Abrossetti…